Прочитај ми чланак

ПРАВЕ ПАКТ? КК Будућност заказала незванични састанак АБА лиге без српских клубова

0

Будућност се још не мири са дешавањима из финалне серије АБА лиге против Црвене звезде. Први човек тог клуба Драган Бокан више је пута истицао у јавности да ако се финална серија не понови, тачније мајсторица - "оваква АБА лига неће више постојати". И да "неће хтети да игра лигу Небојше Човића". Било је јасно да Будућност спрема наредни корак.

А Новости незванично сазнају да је подгорички тим за среду заказао незванични састанак АБА лиге у Загребу где је позвао све клубове да се појаве – осим српских! О овом састанку није информисано ни руководство регионалног такмичења.

Да ли је у питању прављење неке врсте „пакта“ против српских клубова и зашто је то тако – показаће време.

Додајмо и то да је на овај састанак позвана и љубљанска Олимпија, а то је клуб који је према резултатима изгубио статус у првом рангу такмичења АБА лиге. Можда се овим путем шаље порука словеначком тиму да ће му се „држати“ страна уколико дође до проширења лиге на 14. клубова (ако се и Олимпијакос буде прикључио).

Иначе, „права“ Скупштина АБА лиге је првобитно била планирана за 30. април, а после неколико померања требало би да се одржи 24. маја. Будућност је била та која је тражила одлагање Скупштине, а сада жели да се насамо види са представницима свих клубова, осим српских.

“Најмањи је проблем ко је шампион, најмањи је проблем да ли ће поништити финалну серију или неће. Иза нашег захтева не стоји само интерес Будућности, него свих клубова који се такмиче у АБА лиги. Ми смо окупили правни тим и дошли смо до закључка да треба да покушамо да спасемо АБА лигу. Свим људима који воле овај спорт у интересује да ова лига живи, јер је сад дефинитивно убијена. АБА лига у овом тренутку не постоји, ми је немамо!“, рекао је Бокан после завршетка финалне серије.

Чини се да прича не иде ка свом крају, већ да ствари постају све замршеније…

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!