Прочитај ми чланак

ПИЛОТ ИЗ АВИОНА СМРТИ открио шта се дешавало свега неколико тренутака пре несреће

0

Москва -- Само 37 путника је преживело стравичну авионску несрећу у Москви.

Сматра се да су остали погинули због токсичног дима који је испунио труп авиона.

“Већина путника који нису успели да на време побегну из авиона су се угушила у диму”, рекао је извор за Тас.

“Детаљан извештај ће бити доступан након форензичког истраживања. У овом тренутку можемо само закључити да су се угушили”, додао је извор.

Несрећа се догодила на московском аеродрому када се авион СУ-1492 са 73 путника и петоро чланова посаде запалио по присилном слетању недуго након полетања. Уз 41 погинулу особу, хоспитализовано је још деветоро људи. Троје је задобило тешке повреде, а остали су нешто лакше повређени.

Пилот Аерофлотовг авиона који је летео за Мурманск потврдио је да је труп авиона након узлетања погодила муња те су тада прешли на ручно управљање. Због удара су пукле везе с контролом лета, али посада је успела да успостави везу на фреквенцији у случају нужде, преноси Нева.Тодаy.

“Контролори лета су нам помогли, они су нас наводили на писту. Брзина није била превелика, била је то нормална брзина за слетање”, описао је ситуацију пилот.

По његовим речима, пожар је букнуо након слетања, у ваздуху га није било. Један од разлога могли су бити и пуни резервоари за гориво.

Раније је истражни тим дефинисао главне могуће разлоге за несрећу: недовољно искуство пилота, контролора лета и радника који су вршили технички надзор авиона; неисправност авиона; неповољни временски услови.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!