Прочитај ми чланак

ВИШЕ ОД 25 000 ЉУДИ: Златибор био одлично посећен и током празника

0

Најпосећенија српска планина Златибор дочекала је и током протеклих првомајских празника многобројне домаће и стране туристе, а њена позната излетишта Водице, Тић поље, Око, подножје Чиготе и Торника, Рибничко језеро већ од раних јутарњих часова била су пуна посетилаца који су изашли на уранак.

Променљиво време ипак није утицало на расположење посетилаца ‘’златне планине’’. Док су једни роштиљали на Водицама, други су искористили време да посете оближње локалитете Стопића пећину, коју је за време празника посетило 4.500 људи, затим Музеј ‘’Старо село’’ у Сирогојну,
Гостиљски водопад…

У Ски центру ‘’Торник’’, на деветом километру од туристичког центра Златибора, љубитељи природе могли су да уживају у изузетном погледу са жичаре за панорамско разгледање. Такође, посетиоци су били заинтересовани и за излет до Мокре Горе, где је током празника музејски воз ‘’ћира’’ возио три редовне и три ванредне вожње ‘’Шарганском осмицом’’.

Гости Златибора су нам рекли да на овој планини уживају увек, без обзира на временске прилике, и да им овде, уз изузетну природу, прија када су у друштву са породицом и пријатељима.

Празнике на Златибору задовољно су дочекали и хотелијери, јер је попуњеност смештаја у хотелима била изнад 95 одсто, а бројем гостију и резервисаних ноћења задовољни су и издаваоци приватног смештаја. На Златибору је током ускршњих и првомајских празника дневно боравило око 25.000 људи.

За оне који воле активан планински одмор, пешачке и бициклистичке стазе као и видиковци на околним врховима били су уређени и доступни. Омиљена релација за шетњу на Златибору и овог пута је била „стаза здравља“, која води од центра Златибора до познатог споменика на Шуматном брду.

Дуга око два километра, без великих успона и лагана за ходање, погодна је за рекреатвину шетњу и младих и старих, како здравих тако и оних који су по здравље дошли на „златну планину“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!