Прочитај ми чланак

39 ГОДИНА ОД ТИТОВЕ СМРТИ: На данашњи дан умро је друг Тито

0

БЕОГРАД - Старији памте дан када је умро друг Тито... Мук, сузе, неверица... Шта ће сада бити с нама, ко ће уместо маршала да би време показало да зебња коју су у том тренутку осећали милиони Југословена нимало није била случајна.

Међутим, годинама касније, више историчара, биографа, али и теоретичара завере упорно је износило идеју да је тадашњи највећи син наших народа и народности заправо преминуо месецима пре 4. маја, а да су нас и годинама после тога упорно лагали!

Pogledajte i trenutak kada cela Jugoslavija staje tačno u 15.05
FOTO: Youtube Printscreen

„Јосип Броз Тито је умро“ гласила је порука коју је Савет за одбрану уставног поретка СФРЈ, наводно, у највећој тајности још 14. фебруара 1980. године упутио разарачу „Сплит“, који се налазио у водама Црног мора.

Убрзо је повучена, а као разлог се наводи то што су лекари, према неким тврдњама, већ клинички мртвог Броза прикључили на апарате док државни врх не одлучи шта да се ради након његове смрти и како да се сачува стабилност у земљи.

Клинички центар у Љубљани наводно је само чекао шифровану поруку „Утакмица је почела“, која је означавала тренутак да се јавности саопшти чињеница да је Тито мртав. Међутим, по теоријама, председник СФРЈ није издржао и наводно је умро пред зору 19. фебруара 1980.

Међутим, ове теорије завере пре пар година за Курир је оповргао проф. др Предраг Лалевић, анестезиолог и хирург који је 16 година бринуо о Титовом здрављу. Он нам је тада рекао…

– Време које смо онда објавили као време Титове смрти тачно је у секунду. Тада је умро, а све остало су глупости. Лично сам му искључио апарате. Био сам његов лекар од 1964. па до смрти, и сећам се само лепих ствари – каже Лалевић за Курир и потврђује да Јованка ниједном није посетила Тита у болници у Љубљани.

Подсетимо, сваког 4. маја тачно у 15.05 у зачуле би се сирене широм Југославије. У том тренутку сав промет на улицама би се зауставио, пролазници би стали, а радници на својим радним местима би устали и мирно стајали…

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!