Прочитај ми чланак

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Додик направио велики успех одласком код Ердогана! Ево како

0

Војно-политички аналитичар Мирослав Лазански поручује да је веома важно то што је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изнео председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану свој став и ставове Републике Српске о НАТО, и што је Ердоган рекао да има пуно разумевање за њих.

– Додик је у Турској био примљен на највишем нивоу. Веома је важно да је изнео своје ставове по питању уласка БиХ у НАТО, односно одбијању Републике Српске да прихвати МАП и да се на тај начин још више приближи уласку у НАТО – рекао је Лазански.

Он је истакао да је још важније то што је председник Турске, кога је Додик упознао с декларацијом парламента РС о војној неутралности, рекао да има пуно разумевање за такав став РС, односно Додика.

– То је суштина. Посета је у том контексту била веома успешна – рекао је Лазански. 

Поводом тога што је БиХ на недавном самиту у Берлину представљао председавајући Савета министара БиХ у техничком мандату Денис Звиздић, а не Додик, који за то има пун легитимитет, он је рекао да иза тога стоје одређени центри моћи на Западу који желе да „детронизирају“ РС и да је на неки начин утопе у БиХ.

– Неко још гаји илузије да може да изврши ревизију Дејтона, али после толико година то је сада једноставно немогуће. Тако да ја тој посети Звиздића не бих придавао велики значај, али треба анализирати, пратити и видети где иду притисци на Српску који ће се сигурно наставити. Није ово завршена прича, али је веома важно да Додик и Република Српска имају јасан став о за Српску кључним питањима – закључио је Лазански.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!