Прочитај ми чланак

ИНИЦИЈАТИВА АЛБАНАЦА ДА СЕ ПРЕШЕВСКА ДОЛИНА укључи у дијалог Београда и Приштине

0

Председник Националног савета Албанаца Рагми Мустафа, градоначелник Бујановца Шаип Камбери и посланик у Скупштини Србије из те општине Фатмир Хасани упутили су иницијативу да се Прешевска долина укључи у завршну фазу дијалога између Приштине и Београда.

Они су писма са таквом иницијативом упутили високој представници Европске уније за спољну политику и безбедност Федерики Могерини, председнику Косова Хашиму Тачију, координаторима државне делегације Косова Шпенд Ахметију и Фатмиру Љимају.

Sofija, 16. maja 2018. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se danas u Sofiji sa seficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hasimom Tacijem. FOTO TANJUG/ KABINET PREDSEDNIKA SRBIJE/ bk
*** Local Caption ***

У писмима се тврди да коначни споразум између Косова и Србије „представља прилику да се реше витални проблеми за Албанце из Прешева, Бујановца и Медвеђе“.

„Стога, ми, легитимни представници институција Прешева, Бујановца и Медвеђе, тражимо укључивање питања Прешевске долине у процес ове фазе дијалога са циљем постизања правно обавезујућег међународног споразума“, наводи се у допису.

Оцењује се да „укључивање и управљање питањем Прешевске долине у овој фази дијалога представља потребу за дугорочним миром и међу народима на Западном Балкану“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!