Прочитај ми чланак

ДС: Власт систематски гуши слободу медија

0

Демократска странка осудила је све надлежне, који су нечињењем и неажурношћу, новосадски Канал 9 довели до руба опстанка, а директорку ове телевизије, Мају Павловић, која глађу штрајкује већ 17 дана, борећи се за правду, животно угрозили, саопштила је та странка.

Како се наводи у саопштењу, пет година се не решавају тужбе Маје Павловић, којима оспорава законитост такси и накнада које држава наплаћује локалним и регионалним емитерима.
Из ДС-а додају да је оваквим и сличним притисцима у тишини угашено 125 медија у Србији, а Канал 9 је одлучио да не ћути.


Власт системски гуши слободу медија, помаже опстанак само прорежимских гласила у служби сопствене пропаганде, али не поштује ни Европску конвенцију о људским правима, којом се грађанима гарантује суђење у разумном року и право на рад, наводи се у саопштењу.
Како се истиче, то што је власт глува, нема и неажурна не изненађује, али је за Демократску странку невероватан податак да два јавна сервиса у Србиј, РТС и РТВ нису показали ни трунку етичности и професионалне солидарности са колегиницом, чија жртва није само у циљу решавања личног проблема.


ДС додаје да су захтеви Маје Павловић усредсређени ка изналажењу системског решења, неопходног за професионалнији однос снага у медијском простору.

„За нас као странку социјал – демократске оријентације, залагање и принципијентост директорке новосадског Канала 9 за праведно и законито решење које доприноси медијском плурализму, свакако је ангажман вредан поштовања. Без резерве је у томе подржавамо, уједно изражавајући забриност за њено здравље и последице које може изазвати вишедневно гладовање“, закључују из ДС-а.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!