Прочитај ми чланак

ВЛАСНИК ПЕКАРЕ ИЗ БОРЧЕ: Жао ми је због фотографије албанског двоглавог орла…

0

Опкољавање пекаре "Рома" у Борчи чији су власници Албанци, подигло је велику прашину у јавности. Срби су протестовали због тога што су на фотографијама показивали двоглавог орла " у сред Србије" и певали су "Ој Косово Косово", а на аутомобил власника локала ставили печену главу свиње.

Pexels

Власник пекаре је Мон Ђурај, родом из Призрена, који од 2011. у Борчи држи две пекаре. Једна се нашла на удару због фотографије из 2017. на којој симбол двоглавог орла показује брат власника пекаре у којој је и сам радио.

„Кад сам то сазнао да је то мој брат објавио, ја сам му сутрадан дао његову плату што је зарадио и рекао сам му – изволи твоје паре, изволи иди даље, како си дошао, мени не требаш више, јеси ми брат, али доле (на КиМ) си ми брат, овде ( у Србији) више ниси“, каже Ђурај.

Тврди да до протеста Срба ни сам није знао за спорну фотографију.

„Мени је жао што је он то направио у овој држави, у овој земљи, јер ја овде храним и школујем моју децу и моју породицу. Стварно ми је криво и извињавам се свима“, правда се Албанац.

Протест је протекао без инцидената.

„Истина је да током протеста у Борчи ни једно стакло није напрсло на поменутој пекари, док са друге стране цео свет редовно сведочи десетинама ломљења, паљења и крађа имовине, као и свакодневним нападима на Србе на Косову и Метохији“, поручује министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Полиција ће, обећава министар, о случају пекаре у Борчи правовремено тужилаштву доставити извештај.

„Ја се надам и очекујем од полиције, државе, владе да то… ја исто имам право као сви остали, ја сам грађанин овде. Ја не бежим одавде ово је мој дом, моја кућа, моја држава, плаћам порез у овој држави, 10 радника имам пријављено ту“, каже Мон Ђурај.

Док чека епилог, власника пекаре „Рома“ је на службеном улазу сачекала бројка 1389. година Косовске битке исписана је у ноћи између суботе и недеље.