Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић ће пасти са власти након првог звиждука на усиљеном митингу

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће се режим председника Србије и СНС-а Александра Вучића срушити као кула од карата „на први звиждук“ на неком од његових „усиљених митинга“, као што је и румунски диктатор Николае Чаушеску пао са власти врло брзо након првог звиждука у тренутку када је изгледао апсолутно необорив.

„Питање је времена када ће се то догодити и тада ће ствари почети да се развијају муњевитом брзином. На крају ће морати да испуни захтеве опозиције и обезбеди услове за фер изборе на којима ћемо победити“, рекао је Јеремић у Бајиној Башти, где је Народна странка основала општински одбор.

„Ми нећемо никакав румунски сценарио нити револуцију, него промене на демократским изборима, а Вучић је устројио систем тоталитарне владавине тако да ће га прво, макар и најмање начињање монопола моћи коштати власти“, истакао је Јеремић, а преноси прес служба Народне странке.

Јеремић је навео да се СНС неће распадати „полураспадом као СПС“, који је настао на идеологији грађеној деценијама, него ће пасти одједном, зато што напредњаке на окупу држи искључиво голи интерес и брутално остваривање користи злоупотребама, од локалног нивоа до врха власти.

„Када у питање дође остваривање те користи и када се постави питање да ли ће бити кажњавања оних који су остали на тој платформи, они ће се разбежати као пацови са брода који тоне. Вучић је прешао све етичке, вредносне, политичке и законске границе у вођењу државе и своје странке“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка и опозиција морају бити добро организовани и спремни за тај тренутак, јер свет неће дозволити промене ако је алтернатива Вучићу хаос.

„Међународни актери, који су овде изузетно утицајни, без обзира на то што им се интереси не подударају, имају један заједнички именитељ – ниједан од њих не воли неизвесност, то јест да се не зна шта ће доћи после“, навео је Јеремић, и додао да се “та дилема отклања систематским и упорним радом на изградњи странке која ће бити спремна да преузме одговорност за вођење земље након пада Вучићевог режима“, навео је он.

Председник Народне странке је додао да без заједничког наступа опозиције промене неће бити могуће, и подсетио да је од успостављања вишестраначја у Србији власт суштински промењена два пута, 2000. године и 2012. године, и оба пута су се сви ујединили против власти.

„Народна странка, колико год била другачија од осталих странака у опозицији, ствари посматра стратешки, а у срцу стратегије за наступ на будућим фер изборима требало би да буде заједништво опозиције. Зато ћемо учинити апсолутно све што је у нашој моћи да опозиција остане јединствена и да протести буду настављени“, рекао је Јеремић.

Како се наводи, на оснивачкој скупштини Општинског одбора Бајина Башта говорили су и потпредседник Народне странке Здравко Понош, генерални секретар Стефан Јовановић и председник Извршног одбора Владимир Добросављевић. За председника одбора изабран је адвокат Урош Ђокић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!