Прочитај ми чланак

СУТРА НОВА АКЦИЈА ОПОЗИЦИЈЕ: Блокада Београда у трајању од 12 сати!

0

Грађани који се противе претварању најужег центра града у пешачку зону, заједно са представницима општине Стари град, у среду 24. априла од 8 часова отпочињу 12-часовну блокаду радова на Тргу Републике, саопштено је из те општинске управе.

Након налога Управног суда за прекид радова на изградњи гондоле на Калемегдану,настављамо са одбраном других локација на Старом граду, којима прети уништење од стране градских власти,наводи се у саопштењу Општине Стари град.

Подсетимо, представници Савеза за Србију (СзС) су 4. априла уклонили ограде које су се налазиле у Коларчевој улици, због радова у центру града, и однели их пред седиште Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Бастаћ је, затим, 7. априла, заједно са активистима опозиционог Савеза за Србију у Коларчевој улици у Београду, учествовао у разним спортским активностима због, како је навео, „ослобађања“ центра Београда од „штетних“ пројеката градске власти.

Он је с грађанима и 9. априла блокирао ово градилиште у центру Београда.

Грађани су затим 18. априла блокирали радове на Тргу, а вођа те акције био је такође председник општине Стари град. Окупљени на Тргу тражили су обуставу радова, разговор с градоначелником и хитно разрешење заменика градоначелника Горана Весића.