Прочитај ми чланак

СЛУЧАЈ „ШАМАР“ ДОБИЈА НОВИ ОБРТ: Дисциплински поступак и против двоје ученика

0

Против двоје ученика Седме београдске гимназије покренут је васпитно-дисциплински поступак, који мора да буде окончан у року од 30 дана, изјавио је за Данас директор те школе Мирослав Маркићевић.

Он је рекао да се у овом тренутку спроводе истражне радње и прикупљају докази како би се утврдиле све чињенице о случају који се прошле недеље догодио у тој школи, када је професор физике Звонко Обрадовић ошамарио ученицу. Маркићевић објашњава да је ученица вербално провоцирала професора, који јој је потом ударио шамар, а потом је на њега физички насрнуо ученик. Против ово двоје ученика директор је покренуо васпитно-дисциплински поступак. Још двоје ученика, дечак и девојчица су реаговали, али су они пришли да их раздвоје.

У току је и дисциплински поступак против професора физике, али директор Седме гимназије није могао да прејудицира како ће се завршити.

Министарство просвете раније је саопштило да је Обрадовић поднео захтев директору да му се раскине радни однос из личних разлога.

„Професор је прекршио члан 111. и 112. Закона о основама система образовања и васпитања у образовним установама којим је забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално, дигитално и свако друго насиље, злостављање и занемаривање ученика, за шта су предвиђене новчана казна, удаљење са рада или престанак радног односа „, навели су у Министарству просвете.

Уколико се утврди да су ученици који су учествовали у овом инциденту прекршили члан закона који се односи на забрану насиља, злостављања и занемаривања, може им следовати укор директора или наставничког већа, па чак и искључење из школе.

Професор физике је пре неколико дана најавио да ће против двоје ученика поднети кривичну пријаву и у кривичном поступку доказати своју невиност.

Професор физике Звонко Обрадовић

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!