Прочитај ми чланак

РХМЗ УПОЗОРАВА: Кошава ће достизати орканске ударе!

0

У кошавском подручју и на планинама данас ће дувати јак и олујни југоисточни ветар са најјачим ударима на подручју јужног Баната и доњег Подунавља

У кошавском подручју и на планинама данас ће дувати јак и олујни југоисточни ветар са најјачим ударима на подручју јужног Баната и доњег Подунавља, где ће повремено достизати орканске ударе, око 30 м/с, саопштио је РХМЗ, а увече ће доћи до слабљења.

Ilustracija: Thinkstock

Од среде до петка (25. априла) и даље ће дувати кошава али слабијег интензитета, са најјачим ударима на подручју јужног Баната и доњег Подунавља, око 20 м/с, наводи се у саопштењу.

У Србији ће данас бити ветровито и свежије. Дуваће умерен југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама јак и олујни, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено са ударима орканске јачине.

Током дана променљиво облачно, пре подне суво, осим на северу, истоку и у централним деловима где ће бити облачно са кишом.

После подне и увече краткотрајна киша или пљусак се понегде очекују и у осталим крајевима. Најнижа температура од 5 до 11, највиша од 13 до 18 степени.

У Београду ће бити ветровито и свежије. Дуваће јак, југоисточни ветар, повремено са ударима олујне јачине. Током дан претежно облачно, повремено са слабом кишом, углавном ујутро и пре подне. Најнижа температура око 10, а највиша око 16 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до петка се очекује претежно сунчано, топло и ветровито, ветар у слабљењу. У суботу наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином и падом температуре.

У недељу променљиво облачно, понегде краткотрајни пљусак са грмљавином. Од понедељка углавном суво.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!