Прочитај ми чланак

МИЛАН ПАРОШКИ: „Следи нам објава рата од стране Харадинаја“

0

Гост Славија ТВ био је Милан Парошки, доктор политичких наука и политичар, сведок бурног времена с краја прошлог века.

Интелектуалац, због чијих су се говора раних деведесетих година прошлога столећа скупштинска заседања гледала, човек који је заинтересовао српску јавност за праћење седница парламента. Због чувених беседа у скупштини Србије назван је српски Кастро, иако, како Парошки изричито наводи, са кубанским лидером нема никаквих идеолошких сличности.

Емисија прати политичку активност господина Парошког, тиме једним делом откривајући његов живот и дело. Милан Парошки инсистира да се стручни изрази као српски парламент и српска политика, могу само именом тако звати, јер суштински нису српски, стога што су југословенство, титоизам и велеиздајсто политичких представника српског народа у бити наведено расрбили.

Са знањем политичке, историјско-политичке и правне теорије, сазнањима историјске науке и личним сведочанством протеклих деценија, др Парошки извлачи закључке о грешкама српских лидера и претпоставке о престојећим догађајима који ће задесити Србе и државу Србију.

Парошки показује особено, посебно тумачење догађаја из српске ближе и даље историје, даје оригиналне и занимљиве закључке о Милошевићевој, Драшковићевој, Шешељевој, Ђинђићевој и Дачићевој улози у српској политици. Према мишљењу Парошког, радикали, тј. Вучићеви напредњаци су стари демагози, који са СПС владају Србијом скоро 30 година. Читав интервју гоподин Парошки обогатио је прикладним хумором, што његово гостовање чини додатно занимљивим.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!