Прочитај ми чланак

БОШКО НАЈАВИО: Од 4. маја са грађанима посланици, одборници и лидери опозиције

0

Лидер Српског покрета Двери и један од оснивача Савеза за Србију Бошко Обрадовић најавио је данас да ће 4. маја Београду добити "слободну зону" у којој ће свакодневно са грађанима разговарати народни посланици, одборници из целе Србије и лидери опозиције.

„Од суботе 4. маја ћемо имати слободну зону у Београду у којој ће се свакодневно протестовати и то је нова развојна фаза протеста ‘Сви као један Један од пет милиона’ „, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Слободна зона биће испред једне од државних институција, рекао је Обрадовић не прецизирајући које и навео да ће на ту локацију бити пресељен и „отворени парламент“.

Поводом навода о седници Скупштине Србије о Косову и писања да би се због ње опозиција могла вратити у парламент, Обрадовић је рекао да председници парламента Маји Гојковић не верује ништа што каже.

„Никаква посебна седница у овом тренутку не постоји, нико не зна када ће бити, ни о чему ће Александар Вучић у Берлину 29. априла да преговара, нико га није ни овластио да преговара о било чему. У парламенту није усвојена ни преговарачка платформа и у том смислу не видим ни о чему ми можемо овде да разговарамо“, рекао је Обрадовић.

Поводом иступања два посланика из посланичког клуба Двери због чега та посланичка група више не постоји, Обрадовић је иронично рекао да му је драго што су представнике власти обрадовали пред ускршње празнике и омогућили им да их прославе у слављеничкој атмосфери.

Он је рекао и да је циљ власти одувек био да Двери нестану али да оне и даље постоје и да настављају са својим радом и активностима.

Обрадовић је рекао да су Двери јединствене и да су важан фактор унутар Савез за Србију и да само уједињена опозиција без обзира на идеолошке разлике може успети против садашње власти.