Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ХАОСА У „ПИОНИРУ“ ПРЕ МЕЧА: Кошаркаши Звезде нови шампиони АБА лиге

0

Кошаркаши Будућности пре меча тражили да се испразни део трибине која се налази уз њихову клупу, пре него што изађу на паркет у данашњој одлучујујућој петој утакмици финала плеј-офа АБА лиге.

Звезду је предводио Кејси Риверс са 21 поеном и шест скокова, Дејан Давидовац постигао је 11 поена уз пет скокова, док су по 10 поена додали Мајкл Оџо, Бориша Симанић и Мохамед Фаје.

У екипи Будућности ниједан играч није постигао двоцифрени број поена, Норис Кол постигао је девет, а Едвин Џексон, а Немања Гордић, Гога Битадзе и Девин Вилијамс по седам поена.

Утакмица је почела са закашњењем од скоро сат времена, пошто су навијачи Звезде ушли у терен док су се играчи загревали, па су кошаркаши Будућности отишли у свлачионицу. Из Будућности је затим саопштено да су физички нападнута тројица кошаркаша и захтевали су да се испразни део трибина иза и поред клупе.

У узаврелој атмосфери пре почетка утакмице, навијачи Звезде су дочекали играче Будућности увредама, бацали су на терен петарде и димне бомбе и узвикивали „шиптари, шиптари“. После позива спортског директора Небојше Илића да навијају спортски и апела капитена Бранка Лазића да не убацују никакве предмете на терен, ситуација се мало смирила.

Звезда је браниоца титуле победила са 3:2 у финалној серији и изборила пласман у Евролигу наредне сезоне.

То је четврта титула у АБА лиги за Звезду.