Прочитај ми чланак

НЕ ЗНА ГЕОГРАФИЈУ: Студенти поклонили амбасадору САД Скоту мапу Србије са Косметом

0

Студенти Правног факултета у Крагујевцу поклонили су америчком амбасадору Кајлу Скоту географску карту Србије реагујући на то што је амбасадор у једној апатинској основној школи показао мапу Србије без Косова и Метохије.

На предавању Кајла Скота које је организовао Савез студената Правног факултета Скоту су студенти уручили и фотографије са жртвама и догађајима током НАТО бомбардовања 1999. године.

Како је пренела Телевизија Крагујевац Кајл Скот је на предавању студентима права рекао да САД желе да Србија буде јака и стабилна земља која може бити значајан партнер у очувању регионалне стабилности и безбедно место за инвестиције и извоз.

Према речима Скота, циљ партнерског односа две земље је интеграција Србије у ЕУ и изградња јаких, демократских и стабилних институција.

Он је навео да су у последњих 18 година САД дале Србији више од милијарду долара бесповратне помоћи за развој различитих области.

Каже и да иако званична статистика показује да је САД највећи појединачни донатор у Србији, резултати анкетирања грађана на ову тему показују да јавност у Србији другачије мисли.

Скот је оценио да су односи са Владом Србије добри и да раде заједно иако се, како каже, не слажу увек и немају исте ставове о одређеним питањима.

Према његовим речима српски медији су изманипулисани и служе политичким циљевима.

Он је рекао да медији критикују политику САД према Косову, иако је идентична политици коју воде и друге државе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!