Прочитај ми чланак

ЦРНИ БИЛАНС: 290 погинулих, 500 рањених у бомбашком нападу; Пронађена бомба и …

0

Амерички Стејт Департмент упозорио је данас туристе из САД, да је могу терористичке групе планирају нове нападе у Шри Ланки, после низа експлозија у којима је погинуло 290 људи, а 500 је рањено.

„Терористи могу напасти и без упозорења“, речено је у упозорењу Стејт Департмента, пренео је Ројтерс.

Фото Танјуг / АП

Даље се наводи да су потенцијалне мете туристичке локације, путничке станице, трговински центри, хотели, богомоље, аеродроми, и друга јавна места.

ШРИ ЛАНКА:ПОСЛЕ ЕКСПЛОЗИЈА, ПРОНАЂЕНА БОМБА И НА АЕРОДРОМУ

Импровизована експлозивна направа пронађена је у близини јединог међународног аеродрома који се налази у Коломбу, главном Шри Ланке, коју су специјалне јединице ваздухопловства безбедно уништили контролисаном експозијом.

Вест о проналаску бомбе објавили су на Твитеру новинари Би-Би-Сија Азам Амин и Скај њуза Невил Лазарус, што су потом пренели британски таблоиди.

Како је јавила локална телевизија „Сираса“, импровизована бомба пронађена на путу у близини аеродрома „Бандаранаике“.

Портпарол ваздухопловства Шри Ланке изјавио је да је бомба пронађена у ПВЦ цеви дугачкој два метра, преноси „Мирор“.

Ситуација на аеродрому је, судећи по снимцима са друштвених мрежа, била хаотична због затварања и гужви.

Бомба је пронађена неколико сати након координисаних напада на цркве и хотеле у Шри Ланки у којима је погинуло више од 290 људи, а више стотина је повређено.

ФОРЕНЗИЧАРИ: СЕДАМ БОМБАША САМОУБИЦА ИЗВЕЛО НАПАДЕ

Форензички тим владе Шри Ланке саопштио је да је седам бомбаша самоубица извело шест симултаних напада на три цркве и три луксузна хотела у и око Коломба на Ускрс.

Владин аналитичар Аријаннада Велианга рекао је да је анализом делова тела нападача установљено да су нападе извршили бомбаши самоубице, пренела је агенција АП.

Двоје људи било је укључено у напад на хотел Шангри-Ла, по један нападач на Синамон Гранд, Кингсбери и Сент Ентони Шрајн у Коломбу, цркву Сент Себастијан у граду Негомбо и цркву Зион у граду Батикалоа.

Два бомбашка напада неколико сати касније у гостионици и близу надвожњака на ободу Коломба још увек су под истрагом.

Осумњичени нападачи су детонирали експлозив у кући недалеко од експлозије код надвожњака и том приликом су тројица полицајаца изгубила живот.

Међу погинулима има држављана САД, Британије, Индије, Кине и других земаља.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!