Прочитај ми чланак

ЖЕСТОКА ПОЛЕМИКА: Која и Бошко о протестима, опозицији и борби против Вучића

0

Лидер Двери, Бошко Обрадовић, и глумац Никола Којо, иако на опозиционој страни, нису сложни у вези са наредним потезима опозиције.

– То је то, људи! Урадили смо све што је до нас да се ова политичка криза превазиђе нормалним дијалогом! Остаје нам само да у суботу, 4. маја сви дођемо за Београд и останемо колико је потребно док не остваримо слободу! Очекујем да се цела Твитер заједница одазове овом позиву! – позвао је Обрадовић преко свог Твитер налога.

Којо је на ово оштро реаговао:

– Бошко, ми нисмо „Твитер заједница“. Ми смо изј**ани народ који табана месецима, а коме Ви и Ваш надређени Д. Ђилас отимате шансу да се избори са АВ… Не вређајте. Ни ја не разумем Вас који се крстите поред сваке апотеке, па Вас не зовем популистима и не вређам Ваша верска осећања.

Обрадовић је реаговао на овај твит и поручио глумцу „да се одлучи.“

– Поштовани Никола, ја Вас молим да се одлучите: хоћете са политичарима или нећете, хоћете Ви да се бавите политиком или нећете, хоћете радикализацију или нећете, или је идеја да увек имате супротан став? Ко Вам брани да се изборите са АВ? Ко Вам је бранио 7 година? Шта је идеја? – питао је лидер Двери.

Одговор Која није добио, те се још двапут надовезао сам на свој твит.

– Једино што знам је да једино заједно имамо шансу против ове власти. И да смо урадили много добрих ствари за ових пет месеци зато што смо се држали заједно. Нисам био на власти, никоме не намећем своје идеје, али се борим да и оне имају право живота. Па и то да се јавно прекрстим – написао је он и додао:

– Када сам рекао Твитер заједница, којој и сам припадам, нисам желео никога да вређам већ да укажем да је много оних који су јаки на интернету, а нема их на улици. А не треба вређати ни људе из страначке опозиције који се јуначки боре против ове власти 7 година и страдају због тога – закључио је Обрадовић последњим твитом.

– Наставите протесте у свим градовима и Твитер заједница ће изаћи на протесте. Лично не могу сваки викенд у Београд, па ме зовите како хоћете. Немам посланичку плату, радим код приватника и имам један слободан дан недељно и дете код куће, које ме је жељно. Изаћи ћу на протест у свом граду – написала је једна твитерашица.

Ипак, било је и другачијих реакција на виртуелни дијалог Која и Обрадовића.

– То што се можда не слажемо око начина, не би смело да нас дезоријентише у остварењу заједничког циља! Грађани се боре протестима, изражавањем незадовољства, опозиција се бори политичким средствима! Једни без других не можемо, схватите! Само заједно можемо до циља! Већ други пут у недељу дана прелазим са троје пријатеља 300км да бих присуствовала протестима… Заједно са грађанима Београда, са опозицијом, са свима који желе да Србију ослободе Вучића и режима! – коментарисала је друга корисница ове дебате.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!