Прочитај ми чланак

ШАПИЋ: Сагласан сам са захтевима опозиције, али не желим да дођем на протест

0

Председник Српског патриотског савеза (СПАС) и председник општине Нови Београда Александар Шапић изјавио је да ће о изласку на парламентарне изборе, били ванредни или редовни, одлучивати тек пошто буду расписани.

„Немамо намеру да будемо нечије топовско месо и излазимо на изборе реда ради, тако да ћемо одлуку донети у последњем моменту у зависности од процене да ли имамо реалне шансе за улазак у Скупштину или не“, рекао је Шапић за „Блиц“.

Он је казао да странка нема баш много простора у медијима да презентује ставове, а да људи немају времена ни превише жеље да иду по трибинама и слушају шта политичари говоре.

„А ако за вас људи не чују, онда је тешко да могу да гласају“, рекао је Шапић.

Он је казао да се слаже са великим бројем захтева опозиције и њиховим разлозима за протесте и да је о томе годинама говорио, али да ипак не жели да иде на протесте.

„Ниједном нашем члану нити симпатизеру није забрањено да иде на протесте, али ја се нисам нити ћу се појављивати на њима само из једног разлога. Не могу као неко ко јако води рачуна шта говори и ради да дозволим себи да као одговрна особа будем део нечега где се не зна када и ко ће са неког камиона нешто у моје име да изговори или уради. То ми је потпуно неприхватљиво и само зато се нисам појављивао“, рекао је Шапић.

Он је навео да је увек спреман за разговоре са другим политичким странкама са којима могу да нађу заједнички језик у интересу Србије и народа, односно са неким ко је у оквиру идеја и програма за које се СПАС залаже.

Шапић је рекао и да нису спремни да улазе у било какве разговоре са било ким, па макар то значило и да ће сигурно бити део власти, уколико се то коси са основним начелима његове странке. Он је казао да су ставови те странке здрави национални, патриотски, да стављају интерес српског народа на прво место, при то не омаловажавајући никога уз максимално поштовање свих нација и вера и без ширења мржнеј и националне нетрпељивости.

„Многи у Србији су термин патриотизам деценијама уназад скрнавили и ми баш зато желимо да му вратимо право значење“, рекао је Шапић.