Прочитај ми чланак

ПАНИКА У ЦРКВИ ПУНОЈ ХРВАТА У МИНХЕНУ „Викао је Алаху Акбар“, повређено 24 (ВИДЕО)

0

Група Хрвата из Минхена тврди да су у минхенској цркви Светог Павла успели да савладају Африканца који је, како наводе, узвикивао "Такбир (Алаху екбер), док из полиције кажу да је реч о особи која није представљала опасност по људе.

Из полиције су навели да је мушкарац синоћ у цркви почео да гестикулира и узвикује неразумљиве речи, што је уплашило људе, те су почели да беже, као и да је том приликом повређено 24, али је реч о минималним повредама, преносе хрватски медији.

Према изјавама очевидаца, мушкарац афричког порекла синоћ је ушао у минхенску цркву у којој су у тим тренуцима углавном били Хрвати, те је ничим изазван почео викати „Такбир“.

Након његове галаме и неразумљивог викања прво је настало комешање међу верницима, а потом су почели да беже мислећи да је реч о терористичком нападу, преносе хрватски медији писање хрватско-њемачког портала „Феникс“.

Верници су испричали и да је мушкарац бацио нешто попут петарде у цркву, али то за сада није потврђено.

Хрватско-немачки портал „Феникс“ је навео како је неколико Хрвата успело да савлада Африканца док се кретао према олтару, те да је одмах позвана и полиција, која је стигла у великом броју и привела мушкарца.

Локални медији пишу да је панику у цркви изазвао ментално поремећени мушкарац.

Полиција не помиње никакав узвик који би укључивао речи „Такбир“ или „Алаху екбер“.