Прочитај ми чланак

МИЛОГОРИЈА: Опсадно стање због убиства „Шкаљарца“, полиција претреса и пролазнике

0

Подсећамо да је Веселин Веско Вукотић убијен синоћ испред своје куће у Котору у 20.45 сати, када је непознати младић испалио неколико хитаца у њега и побегао.

У Котору и околини још од синоћ влада опсадно стање због убиства Вукотића, оца вођа „шкаљарског клана“, преносе црногорски медији.

Полиција је одмах изашла на место несреће и од тад је блокиран цео град. Претресано је свако возило и сви пролазници. Инспектори су изводили људе из аутомобила, који су детаљно претресани, као и возила, преноси Радио и Телевизија Црне Горе.

Ово није био први напад на Веска јер је на његову кућу у августу 2013. године бачена кашикара, а у експлозији нико није повређен, мада је оштећено неколико паркираних аутомобила.

Вукотић је био отац двојице вођа „шкаљарског клана“ Јовице и Игора Вукотића.

Јовица је тренутно на одслужењу казне од 15 месеци у Србији због фалсификовања докумената (око његовог случаја се дигла велика прашина у нашој јавности), док је Игор у бекству.

Црногорско правосуђе терети их за двоструки покушај убиства припадника „кавачког клана“ и због покушаја ликвидације полицијских функционера.