Прочитај ми чланак

ОПРОШТАЈ ОД МИРЕ МАРКОВИЋ, по жељи Марка, организовао Шешељ

0

Грађане испред куће породице Милошевић дочекује Слободан Булатовић, Маријин бивши муж, који је донео урну из Русије

Пожаревац – Неколико поштовалаца Мирјане Марковић и Слободана Милошевића стигло је у Пожаревац из Александровца и већ неколико сати чекају да одају последњу почаст преминулој супрузи бившег председника Србије и СР Југославије.

FOTO: YouTube

Неки од њих чекају са цвећем у рукама, али су их људи, који очигледно у име породице помажу у организацији опроштаја од Мире Марковић, објашњавају да улазак у двориште куће још није дозвољен. Пристигли грађани кажу да су револтирани тиме што њихова партија СПС, која је понудила помоћ око организовања полагања урне, није брачном пару помагала док су били живи.

Грађане испред куће породице Милошевић дочекује Слободан Булатовић, Маријин бивши муж. Како је дошло до тога да он донесе урну из Русије, иако је данима најављивано да ће је донети Драгољуб Карић?

„Драгољуб је велики пријатељ породице, али…”, кратко је одговорио на питање „Политике” ставивши нам до знања да не жели да прича о томе. Он је потврдио да Марија Милошевић, која има црногорску личну карту, али нема њихово држављанство, ипак неће доћи у Пожаревац.

Стигли Шешељ, Бојић, Брунцлик, Кемиш…

У кућу у Немањиној улици је стигао лидер СРС Војислав Шешељ који је, како се сазнаје, по жељи Марка Милошевића организовао сахрану по православим обичајима.

Дошли су и Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш који су донели и цвеће. Ту је и Милован Бојић, директор Института за кардиоваскулане болести „Дедиње”, иначе некадашњи истакнути члан ЈУЛ-а.

Испред улаза на имање породице МИлошевић све је више поштовалаца Мире Марковић а ту је и неколико новинарских екипа.

Полагање урне у гроб Слободана Милошевића под липом

Пожаревац – Урна Мирјане Марковић, супруге некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, данас ће бити положена у његов гроб, под липом испред њихове породичне куће у Пожаревцу.

Удовица бившег шефа државе, која је последњих 16 година провела у Русији, куда је отишла са сином Марком након што је 2003. године добила азил, у недељу је преминула у тој земљи. Кремација је обављена у четвртак у Москви, а урна са посмртним остацима је јуче стигла у Србију.

Мирјана Мира Марковић, ћерка партизанке Вере Милетић и Моме Марковића, политичког комесара Народноослободилачке војске, упознала је Слободана Милошевића још током гимназијских дана у родном Пожаревцу. Од тада су били нераздвојни.

Иза себе оставили су сина Марка, који је и даље у Русији и ћерку Марију, која живи у Црној Гори. Ниједно од њих двоје, као и њихова мајка нису присуствовали сахрани оца који је преминуо у притворској јединици Хашког трибунала 2006. године.

Супруга некадашњег председника и сама је била активна у политици. Оснивач је Југословенске левице која је на власти била од 1996. до петооктобарских промена 2000. године.
Мира Марковић била је једна од кључних личности тог доба, а неисцрпна тема у јавности био је и њен утицај на одлуке које је доносио Милошевић.

Апелациони суд је недавно укинуо пресуду којом је Мира Марковић у одсуству осуђена на годину затвора због злоупотрбе службеног положаја током доделе државних станова.

Њено име доводило се у везу са политичким убиставима која су се догодила у време власти Милошевића, али такве оптужбе нису доказане. Иако је у јавности сумњичена за тако тешка кривична дела, њој се заправо судило само зато што је, како су је теретили, утицала на доделу стана дадиљи која је радила за владајући брачни пар.

Мештани не очекују долазак Марије Милошевић

Пожаревљани не очекују долазак Марије Милошевић на полагање урне њене мајке јер је, како кажу, одавно прекинула везе са Србијом. Такође, није била ни на сахрани оца Слободана за кога је била посебно везана.

На породично имање Милошевића се тренутно не може ући, капија из Немањине улице је закључана.
Из куће је изашао само Слободан Булатовић, који је донео урну из Русије у Србију. Он се одвезао аутомобилом који је био паркиран испред улаза на имање.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!