Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА СУМЊА У ИСКРЕНОСТ ВУЧИЋЕВИХ ПОРУКА на митингу у Београду

0

Дан после великог митинга Српске напредне странке у Београду утиске сумирају и власт и опозиција. Док део политичара у влади с одушевљењем говори о скупу, део опозиције сумња у искрену намеру председника Србије, који је синоћ поручио да ће обратити пажњу на оне који другачије мисле.

„Ја сам поносан“, сумира укратко министар одбране Александар Вулин утиске о скупу Српске напредне странке у Београду.

„Поносан сам што је било преко 150 хиљада људи и ниједног јединог инцидента. Што није било ниједне поруке мржње“, навео је Вулин.

Мирољубива порука стигла је баш из уста председника Србије. „Ми морамо да будемо носиоци и пажње према онима који другачије мисле. Нашим противницима, лепо одговорите“, поручио је Вучић.

Председник Народне странке Вук Јеремић, с друге сматра, да је то била више порука маркетиншког карактера, него искрена понуда за дијалогом.

„Јер, поред тога што смо чули од председника странке Александра Вучића, чули смо и битно другачије мишљење од стране премијерке“, подсећа Јеремић.

А, управо је премијерка већи део свог говора на митингу посветила лидерима опозиције.

„Нисмо ми као Вук Јеремић, и нисмо као Драган Ђилас који има 500 милиона евра после само неколико година на власти. Њима је важно само да дођу на власт, како тако. Ми нисмо такви, ми нисмо ни против кога, ми не мрзимо“, рекла је Брнабић на митингу.

Јеремић сматра да уз такву реторику није могуће спустити тензије у друштву.

„Нама је потребно да спустимо тензије у друштву, али то не можемо чинити уколико се са једног скупа на којем је огроман број људи који је доведен у престоницу чујемо поруке попут оне које смо чули од премијерке. Ја лично не верујем да је то била искључиво њена идеја“, уверен је он.

Док политичари вагају да ли је са ове бине стигао искен позив за разговор, аналитичари упоређују скуп „Један од пет милиона“ 13. априла и митинг „Будућност Србије“ шест дана касније.

Утисак колумнсте Влатка Секуловића су посетиоци. У фокусу није толико број, колико начин доласка и мотив.

„Ја сам убеђен да људи који су отишли на скуп дела опозиције нису мотивисани било каквим интересима. Значи ишли су људи неком својом вољом и из убеђења. Ја не сумњам да је велики број људи који су били на митингу јуче исто тако ишао из одређених убеђења и идеала, али сигурно је било и оних који су ишли и интересно, како би остварили неки свој интерес“, рекао је Секуловић.

„И то не мислим на ово што се доста овако подсмевају људима – да ли иду због сендвича и тако даље. Јер, свако има право да оставрује неки свој интерес, али хоћу да кажем да је мотивација тих људи тамо ипак мислим мања него што је мотивација људи који су били на митингу пре недељу дана“, додао је он.

Како било, министар унутрашњих послова посетиоцима скупа Српске напредне странке каже – хвала, јер су се понашали одговорно. Баш као и полиција и градске службе које су закључује Небојша Стефановић дале све од себе да све функционише беспрекорно.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!