Прочитај ми чланак

ИСТРАГА ПАЉЕЊА КАМИОНА У ВРАЊУ И ЗАПЛЕНА КОКАИНА у Румунији воде до једног човека

0

Истраге кријумчарења више од тоне кокаина недавно заплењеног у водама Румуније и паљења грађевинске механизације у околини Врања, воде ка две различите фирме у Врању које су у рукама једног човека!

После открића кокаина у делти Дунава, и то 1.040 килограма, као и једног килограма дроге на путу истог квалитета, румунска полиција ухапсила је двојицу Врањанаца, возаче камиона Ненада Ц. (43) и Тодета К. (50). Њихово привођење и запослење у транспортној фирми из Врања усмерило је истражитеље ка могућем организатору кријумчарења кокаина, њиховом земљаку Давору Т. (31).


– Управо је утврђивање идентитета власника транспортне фирме Милоша М. указало на могућег организатора кријумчарења кокаина. Осумњичени возачи су радили у фирми чији је власник добар пријатељ и вршњак Давора Т., за кога одраније постоје оперативна сазнања да је повезан са шверцом кокаина из Јужне Америке у Европу. Информације којима располажу службе безбедности указују да Давор Т, који је иначе променио презиме и већ годинама не живи у Србији, новац стечен у криминалним пословима пере и у родном Врању, и то изградњом објеката, али и куповином фирми, и то преко посредника – сазнаје „Блиц“ од извора блиског безбедносним службама.

Управо власник транспортне компаније је и први човек предузећа које је било највећи такмац фирми „5 Д“ у послу за снабдевање бетоном „Миленијума“ и турског „Ташјапи“ које ће градити јефтине станове за припаднике служби безбедности у Врању.

Повезаност те две фирме, тачније да иза њих стоји исти човек, може се проверити увидом на сајт Агенције за привредне регистре Републике Србије. Наиме, транспортна фирма Милоша М. је 31. октобра прошле године купила предузеће за и водоснабдевање и нискоградњу, показује документација Основног суда у Лесковцу објављена на сајту АПР-а.

– Фирму за водоснабдевање и нискоградњу преузео је недавно управо Милош М. Наиме, та фирма је била у стечају, а он ју купио. Убрзо после преузимања те врањске фирме, Милош М. је крајем фебруара ухапшен због сумње да је за добијање посла снабдевања бетоном за станове за безбедњаке планирао да плати 20.000 евра руководиоцима Саобраћајног института ЦИП и директору београдског огранка турске фирме која је извођач радова. Друга фирма је имала повољнију понуду од његовог предузећа, а Милош М. је ухапшен када је предао 10.000 евра, или половину суме коју је требало да да за посао – подсећа наш саговорник.

После његовог хапшења и разоткривања малверзација у том послу, фирму „5 Д“ су „Миленијум“ и „Тајпеши“ ангажовале да их снабдева бетоном. Међутим, само дан после добијања тог посла вредног око 200.000 евра, непознати вандали су упали на градилиште фирме „5 Д“ повредили чувара, а затим запалили камионе, грађевинске машине, канцеларије, магацин, бетонску и асфалтну базу.

Полиција још истражује ко је и по чијем налогу, породици Угрчић у чијем поседу је фирма „5 Д“, направио штету од око 600.000 евра. Министар полиције Небојша Стефановић је рекао да се истражује ДНК профил двадесетак људи и да очекује да ће полиција брзо доћи до одговора шта се догодило у Врању.

Стефановић: Истрага у току

Министар Небојша Стефановић је пре два дана рекао да наша полиција сарађује са колегама из Румуније у истрази шверца кокаина, након што је на обали Црног мора заплењено више од тоне те дроге, као и да се утврђује да ли дрога има везе са српским криминалним структурама.

Стефановић: Полиција има представу ко је запалио готово цело предузеће у Врању
Румунска полиција је пре непуних месец дана запленила у глисеру 1.040 килограма кокаина, а убрзо наког тога је нашла још 200 килограма дроге како плута Црним морем.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!