Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА ГРАЂАНИМА на скупу „Будућност Србије“

0

Из свих делова Србије, укључујући и Косово и Метохију, окупили су се грађани у центру Београда поводом скупа председника Александра Вучића у оквиру кампање „Будућност Србије“, са којег ће, како је најавио, послати поруку јединства.

Окупљенима се прво обратила премијерка Ана Брнабић која је позвала  све грађане Србије да ставе тачку на поделе, а пре свега на оне који нас, како је рекла, деле.

„Зашто смо данас овде?  Ако мене питате, окупили смо се овде да покажемо да Србија није подељена земља, није подељено друштво. Србија је јединствена. Ушла сам у политику зато што сам видела у Вучићу и свом тиму једну потпуно другачију енергију, посвећеност, однос према послу грађанима, према земљи овој, према држави којој треба да служимо“, истакла је премијерка и додала да је због тога данас овде.

Скуп је почео химном „Боже правде“, а тренутно је у току обраћање говорника испред Дома Народне скупштине. 

Извештачи преносе да велике колоне грађана носећи заставе и транспаренте прилазе платоу испред Народне скупштине, а саобраћај је затворен у у центру Београда.

 

Скуп на коме се очекује велики број грађана званично је почео у 18 часова обраћањима премијерке Ане Брнабић и шефа дипломатије Ивице Дачића. Пре председника Вучића, који уз овације стигао на плато, грађанима се обратио председавајући Председништва БиХ Милорад Додик који је рекао да Република Српска никад неће ући у НАТО. Он се захвалио председнику Србије који је на све начине помогао РС. 

„Пре Александра Вучића, Србија само што се није извињавала НАТО-у што ју је бомбардовао. Сада то није могуће. Хвала Србији што је јединствена, моћна, јака, окренута, будућности и миру. Нека живи Србија, Република Српска и Српска слога“, рекао је Додик. 

Говорио је и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, премијерка Србије Ана Брнабић, шеф српске дипломатије Ивица Дачић и један од хероја са Кошара, пензионисани потпуковник Драгутин Димчевски.

Председник Александар Вучић је позвао, како је рекао, нормалну и пристојну Србију да се данас окупи за будућност земље.

Уочи почетка концерта, који претходи политичком скупу у оквиру кампање „Будућност Србије“, грађани се увелико окупљају испред Народне скупштине.

Практично су на сваком кораку истакнуте српске заставе и балони у знак подршке председнику Александру Вучићу.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће за сат, сат и по бити познате прве прецизне процене о броју људи на митингу испред Дома Народне скупштине у Београду у оквиру кампање „Будућност Србије“, а да сигурно у Београд долази више од 120.000 људи.

Стефановић је рекао да је атмосфера мирна, али да је било неколико провокација, када су неколико аутобуса изгредници покушавали да гађају различитим предметима.

На митинг, како јавља Танјуг, не долазе само грађани из целе Србије и Срби из региона, већ и Срби из дијаспоре.

На друштвеним мрежама је објављена фотографија на којој се види група младих са транспарентом на којем су застава Србије и Аустрије и порука „Беч воли Вучића“.

Вукадиновић: Мерење мишића и величање култа личности Вучића

Народни посланик и уредник Нове спрске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић каже за Н1 да је Будућност Србије од почетка пропагандна акција СНС-а у функцији величања лика и дела и култа Александра Вучића.

Вукадиновић сматра да је једини смисао овог митинга, али и оног у Новом Саду, показивање мишића – да се покаже да је њих више.

То мерење мишића Вукадиновића подсећа „на онај баскет који је играо Вучић са оним клинцем“ – колико је равноправна та утакмица, толико је равноправно и ово.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!