Прочитај ми чланак

УЖИЦЕ: Да ли ће државни службеници бити на послу или на митингу напредњака?

0

Организатори протеста „1 од 5 милиона“ у Ужицу су позвали грађане да у петак, 19. априла, провере да ли су запослени у јавном сектору на својим радним местима или су отишли на Вучићев митинг у Београд.

„Прошетајте у петак до државних институција да заједно проверимо где су наши државни службеници – на свом радном месту или су отишли у Београд да, о нашем трошку, подрже Александра Вучића“, пише у прогласу.

„Да ли је посао директора јавних предузећа да организују посао и да пруже добре услуге грађанима или да пуне аутобусе које ми плаћамо“, навели су организатори ужичког протеста „1 од 5 милиона“.

Такође, грађани су позвани да „ако у петак не буду могли да заврше посао у у градским службама или у случају да дуго буду чекали због одсудства запослених, то документују и да доказе о томе,путем мејла, доставе организаторима протеста „1 од 5 милиона“.

„Ако вас терају на пут, уцењују или прете вама или члановима ваше породице, јавите се, дискретно ћемо вам пружити правну помоћ“, закључује се у прогласу.

Ужички напредњаци су планирали организовани одлазак аутобусима у Београд, сутра између 10 и 11 часова са паркиралишта испред градског стадиона.

Друштвеним мрежама круже фотографије тог паркиралишта на којима се види обавештење, које није оверено потписом и печатом, у коме пише: „Обавештавају се грађани да је аутобуски паркинг резервисан 19.04.2019. године до 12 часова“. Тим паркиралиштем газдује Паркинг сервис градског ЈКП Биоктош.