Прочитај ми чланак

ТАХИРИ: Вучић показао лажну документацију у вези са истрагом о убиству Ивановића

0

Министар правде Косова Абељард Тахири изјавио је да је документација коју је показао председник Србије Александар Вучић у вези са истрагом о убиству Оливера Ивановића „лажна“ и да он „покушава да манипулише процесом“, пренео је портал КоССев.

„Председник Србије штити човека који треба да се нађе пред лицем правде на Косову, а што се тиче документације коју српски медији приказују, то је само покушај манипулације јавности. Ми још једном позивамо дапредседник Србије преда особу која се сумњичи за убиство Ивановића, а не да га штити“, јавља Клан Косова.

Foto: Facebook

Тахири је додао и да је сарадња са српским органима прекинута управо због тога што српска страна „штити осумњичене“ и додао да се ради о „лажној документацији“, пренела је Газета експрес.

„Он већ манипулише процесом уз лажну документацију“, рекао је Тахири.

Вучић је јуче на конференцији за новинаре показао документ који, како је рекао, представља захтев косовског тужилаштва за продужетак притвора двојици осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића, Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу.

Према речима Вучића, тај документ у ком су садржане и информације о детаљима исказа Раде Трајковић датог тужилаштву, доказ су да је управо њено сведочење било пресудно за доношење одлуке о продужетку притвора Рошићу и Спасојевићу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!