Прочитај ми чланак

ОКУПАЦИЈА БЕОГРАДА: Ботове довозе чак и аутобуси из БУГАРСКЕ И МАКЕДОНИЈЕ!

0

Присуство се пред полазак проверава, у аутобусе улази по списку, међу окупљенима су градски функционери, запослени у јавним установама и предузећима и градским управама, иако је радни дан. На десетине аутобуса, многи са бугарским и македонским таблицама, полазе за Београд из свих градова са југа Србије. Истовремено, неке линије су отказане јер су аутобуси заузети, па ће многи ђаци и запослени који путују, данас остати без редовних полазака.

Аутобуси и комби возила приватних превозника на неколико локација чекали су симпатизере СНС који су из Лесковца кренули у Београд. Више лесковачких општинара и функционера кренули су возом, док се на местима окупљања присуство проверало списковима, а зашто иду пут Београда нико није желео да коментарише.

Иако има аутобуских линија од Лесковца до Београда, оне су, како су потврдили на станици, редуковане. Неколико полазака за данас отказао је Нишекспрес чији су аутобуси били и најбројнији који ће возиити напреднаке зза Београд.

Званичних информација колико је људи из Лесковца и околине кренуло нема, али према сведочењима појединица “квота” за цео Јабланички округ је око 4.000 људи коју треба да испуне одбори СНС и СПС.

Ђаци и запослени у Пиротском округу остали без превоза – путују напредњаци

И грађани Беле Паланке кренули су масовно у Београд. Поједини кажу, ово им је шанса да виде престоницу, други, међу којима и жена са списком путника, да иде јер мора, а многи, зато што желе.2 бела паланка, припреме за митинг 2 (1)13 аутобуса, углавном Нишекспреса, кренуло из Беле Паланке; 

Пироћанце вози око 12 аутобуса, међу којима су и неки са бугарским таблицама. Из Бабушнице су кренула 3 аутобуса, а из Беле Паланке чак 13.

Већина очекује велики број присталица у Београду, међутим има и другачијих мишљења.

– ово што раде са овим аутобусима није нормално, зашто узурпирају људе и превознике. а где су аутобуси који треба да нас одвезу до села – пита једна старија госпођа.

Иако на сајту Нишекспреса стоји да аутобуси из Ниша до Беле Паланке и Бабушнице редовно саобраћају, ипак нису све линије у функцији данас. До Бабушнице, по речима оператера нишког превозника, следечи аутобус полази из Паланке тек у 15:30, иако по реду вожње има и ранијих линија.

Ђаци из Димитровграда и Бабушнице који свакодневно путују за Пирот остали су јутрос без пар полазака јер, како су им јуче саопштили диспечари, неће све линије функционисати.

Врањанце возе и македонски превозници

Аутобуси са око 3. 000 присталица Српске напредне странке кренули су јутрос са паркинга код Спортске хале.

Засад је непознато да ли је у ову бројку урачунат и не мали број радника Јумка и Симпа који, како сазнајемо, нису приморавани, али им је свима предочено да „да није Вучића, да не би било ни посла за њих“.

Читалац Јужних вести, који инсистира на анонимности, тврди да је јуче у Радничкој улици приметио 12 аутобуса из Македоније који су паркирани у Симпу.

Била је прилично чудна ситуација, кренуо сам у редовну вечерњу шетњу ка железничкој станици и у близини симпа се појавило обезбеђење, а онда су прошла 12 аутобуса и сви су паркирани у кругу фабрике. не могу са сигурношћу да тврдим, али претпостављам да ће се њима превозити радници на митинг – каже овај врањанац.

Напредњацима су у испуњавању квоте помогли и коалициони партнери, тако да су се у аутобусима нашли и социјалисти, чланови ПУПС-а и Јединствене Србије.

Занимљиво је да је пут Београда кренуло готово комплетно руководство Здравственог центра, о чему су се уредно похвалили фотографијама на друштвеним мрежама.

Из Трговишта је кренуло у Београд 7 аутобуса, а из СНС нико није желео да коментарише наводе опозиције из Савеза за Србију која тврди да нико не ради у локалној самоуправи и у другим јавним предузећима.

у петак у трговишту запослени у општинској управи и свим јавним установама неће бити на свом радном месту, због чега ће трпети сви грађани. савез за србију – савез за трговиште захтева од руководства општине да извести јавност ко и од чијих пара ће финансирати одлазак 7 аутобуса са сендвичима до београда – кажу у саопштењу из савеза за србију .

Народни посланик из Бујановца Ненад Митровић потврдио је из тог града кренуло 6 аутобуса и 2 мини-буса.

Из Прокупља за Београд и неки учесници протеста

Са неколико локација у Прокупљу пут Београда кренуло је преко 30 аутобуса, већина њих београдских регистарских таблица. Међу „путницима“ се налазе сви градски функционери на челу са градоначелником Александром Симоновићем, градски већници, одборници СНС, директори и запослени у јавним предузећима и установама.4 прокупље, снс митинг припрема 1Освежење за Прокупчане након пријаве на списак; фото: Љ.М.

Говорило се о квоти од 2.000 људи, али су поједини аутобуси кренули полупразни.

Учесници данашњег миитинга у Београду нерадо коментаришу како су се нашли на списку – једни тврде да су морали да пођу и поведу од 3 до 5 људи које су звали по приватној линији, а други тврде да им је част да буду део данашњег скупа.

Занимљиво је да се међу онима који су кренули у Београд нашло и више оних који сваке суботе протестују против режима Александра Вучића.

за неколико месеци ми истиче уговор, радим на одређено. добио сам „савет“ да, уколико желим да продужим уговор, морам да обезбедим још 3 човека за данас – каже један прокупчанин.

Иначе, на станици Нишекспреса у Прокупљу кажу да је за данас измењен ред вожње и да се ради углавном као у време државних празника, али нису хтели да изнесу детаље које су тачно линије укинуте или скраћене.

Родитељи чија деца похађају Предшколску установу Невен кажу да су обавештени да децу не шаљу у предшколско, али ту информацију нам из ове установе нису потврдили.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!