Прочитај ми чланак

СУТРА НА ВУЧИЋЕВОМ МИТИНГУ: говориће и Додик и Сијарто

0

У Београду ће сутра бити одржан скуп у оквиру кампање "Будућност Србије" на коме ће поред председника Србије Александра Вучића, говорити и премијерка Ана Брнабић, министар спољних послова Ивица Дачић, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

Како је најављено из Председништва Србије, на скупу који ће почети у 18 часова на платоу испред Дома Народне скупштине говориће и пензионисани потпуковник Драгутин Димчевски који је учествовао у борбама на југословенско-албанској граници код карауле Кошаре, пролећа 1999.

Председник Србије изјавио је раније данас да ће на митингу у Београду бити карневалска атмосфера, да ће на скуп доћи градјани не због њега већ због будућности Србије и извинио се градјанима јер ће како је рекао, „апсолутно све у граду бити непроходно“.

„Молим људе да нам због тога опросте, ми их после нећемо малтретирати. Они нису дошли због једне партије и мене, они су дошли због будућности Србије, знају ко се за њу највише бори“, казао је Вучић.

Он је казао да ће на митингу позвати на уједињење, али не политичко јер то како је навео, не би било добро за демократију.

„Позивам људе да додју са осмехом, са својом децом а ми ћемо да се постарамо да им не буде изгубљено време, јер ћемо говорити о ономе што смо урадили“, рекао је Вучић.

Министар спољних послова и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да ће сутрашњи скуп у Београду, у оквиру кампање „Будућност Србије“, трајати више сати и бити масовнији „десет, пенаест пута“ од опозиционог „Сви као један“, одржаног прошле суботе.

„Скуп ће бити спектакуларан, биће јасна порука ко има највећу подршку у Србији“, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.