Прочитај ми чланак

Бошко у Скупштини нервирао напредњаке – оптужио Вучића за пљачку!

0

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, поводом владиног предлога закона о кредитима у швајцарским францима, истакао да Двери сматрају да банке раде „у дослуху са влашћу“ која их финансира из буџета.

„Сада добијамо закон којим се потврђује и озакоњује пљачкање грађана“, сматра Обрадовић и наводи да владин предлог закона ништа не говори о дужницима којима је одузета хипотека због тога што нису могли да враћају кредите у францима. Према Обрадовићу, то је дискриминација и кршење Устава Србије.

Он је предложио да се кредити у швајцарским францима не пребацују у другу страну валуту него да се индексирају у домаћој валути, динарима. Обрадовић не верује да су банке заиста узеле швајцарске франке и потом их користиле за кредитирање грађана Србије. Оне то никада нису ни радиле, уверен је Обрадовић и констатовао да је реч о валутној клаузули која омогућава банкама да више пута наплате дате кредите.

Обрадовић је указао и да „банкарске дерикоже треба довести познанију права“, али не само њих него и јавне извршитеље који се „лично богате на грбачи народа отимајући домове људима који не могу да отплаћују кредите или плаћају комуналне услуге“. „Оно што тренутно раде јавни извршитељи је највећи криминал у Србији“, закључио је Обрадовић.

На конференцији за медије Обрадовић је рекао да ће у суботу грађанима бити представљен заједнички тим састављен од стручњака који би, каже, били спремни да разговарају око тога како треба да се уреди будуће функционисање РТС-а, РЕМ-а и надлежних институција.


Истиче да је понуда за разговор о овим темама још на столу.

„Ако власт не жели да разговара чак ни са тимом стручњака за ове области, онда власт није нормална. И ми ћемо у суботу бити присиљени да изнесемо даље наше кораке како би се ова власт призвала памети“, истакао је Обрадовић.

Лидер Двери је осудио притиске на запослене у јавном сектору који су, истиче, принуђени да дођу у петак на страначки скуп СНС.

„Тај срамни митинг којим се злоупотребљавају сви јавни ресурси најбољи позив грађанима да изађу у суботу на протест 1 од 5 милиона – Сви као један“, истакао је лидер Двери.

То је, каже, дефиле уцењених људи који су напустили своја радна места и довели у питање функционисање комплетног државног апарата у локалним самоуправама.

„Ми се противимо том болесном стању нашег државног апарата и нећемо одустати од наше борбе. О свим даљим корацима бићете информисани на крају суботњег протеста. Позивам све да дођу у суботу у 18 код Теразијске чесме“, рекао је Обрадовић.

И остали представици посланичких група које бојкотују рад парламента међу којима су били Горан Ћирић, Соња Павловић, Марко Ðуришић, Мирослав Алексић, Владимир Ðурић и Ðорђе Вукадиновић, оценили су позив председнице парламента на консултације као неискрен и као фарсу у којој не желе да учествују.

Вукадовић је изнео мало другачији став, а то је да би опозиција требало да иницира разговоре у Парламету, јер је то, како је оценио, одраз снаге.

Такође, сви они су осудили власт која настоји да доведе људе из целе Србије на сутрашњи митинг и тражили објашњене ко ће платити атуобусе, бину и путарину на наплатним рампама.

Позвали су и све грађане да им се обрате за помоћ ако их неко буде присиљавао да дођу „на дефиле уцењених људи“ у Београд.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!