Прочитај ми чланак

МАРКО МИЛОШЕВИЋ ПОСЛЕ 13 ГОДИНА Скоро непрепознатљив на кремацији Мире Марковић

0

Супруга бившег председника Србије и СР Југославије Мирјана Марковић, кремирана је данас у Москви.

Она је кремирана у присуству сина Марка Милошевића, а на скупу су говорили Сергеј Николајевич Бабурин, академик и некадашњи потпредседник руске Думе, и Владимир Иванович Добренков, проректор Московског државног универзитета Ломоносов на којем је Мира Марковић, као доктор социологије, била почасни професор.

Кремацији је присуствовало особље амбасаде Србије и узак круг пријатеља, што је била жеља породице.

Како БК телевизија наводи, ћерка Марија Милошевић, која живи у Црној Гори, на кремацији у Москви није била јер не поседује путне исправе и остала потребна лична документа.

Урну ће сутра у Србију донети пријатељ Мире Марковић Драгомир Ј. Карић, који ће на београдски аеродром „Никола Тесла“ слетети у 19 сати редовним летом из Москве, након чега ће урну предати Удружењу „Слобода“, која ће након тога бити смештена у породичној кући Милошовића у Пожаревцу.

Сахрана Мирјане Марковић је у суботу у 15 сати. Након полагања урне испод липе у дворишту у којем почива и њен супруг Слободан Милошевић, свештенство СПЦ Епархије браничевске ће служити опело, које по овлашчењу чланова породице организује Војислав Шешељ.

Мира Марковић је преминула 14. априла у 77. години у Москви услед компликација изазваних упалом плућа, коју је добила након две операције.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!