Прочитај ми чланак

СПЕКТАКУЛАРНИ АЈАКС РАЗБИО ЈУВЕНТУС за полуфинале Лиге шампиона!

0

Фудбалери Ајакса наставили су да бриљирају у Лиги шампиона и пласирали се у полуфинале победом над Јувентусом.

Ајакс је успео да победи Јувентус резултатом 2:1 на гостовању у Торину и тиме заслужи пласман међу најбоље четири екипе, после ремија од 1:1 у Амстердаму.

Највеће изненађење овосезонског издања Лиге шампиона у полуфиналу ће за противника имати бољег из дуела између енглеских клубова, Манчестер ситија и Тотенхема.

Лига шампиона, четвртфинале:

Јувентус – Ајакс 1:2 (1:1)
(Роналдо 28 — Ван де Бек 34, Де Лихт 67)

Пред почетак овог дуела свима је у глави био дуел из осмине финала, када је Ајакс поражен од Реал Мадрида на свом терену (2:1), а онда је у Шпанији разбио фаворизованог ривала и прошао даље.

Ипак, ни најоптимистичнији навијачи нису очекивали да Ајакс у потпуности разбије „стару даму“ и остане на, може се закључити, само два гола на гостовању.

Почетак меча био је веома досадан. Обе екипе играле су доста резервисано, без ризичних додавања и без икаквог ритма.

Око 25 минута се играло на тај начин, а онда је у 28. минуту Роналдо разбио тишину, демаркирао се врхунски и главом сместио лопту у мрежу немоћног Онане.

Ајакс није ништа показао до тог тренутка, а није ни одмах након капитулације. Имали су напад, Зијех је шутирао и то лоше, али се лопта одбила до Ван де Бека, који се нашао један на један са Шченсним – и погодио!

Стадион: Алијанц, Торино
Главни судија: Клемен Тарпан (Француска)

Јувентус (4-3-1-2): Шчесни – Де Шиљо, Бонући, Ругани, Алекс Сандро – Џан, Пјанић, Матуиди – Бернардески – Дибала, Роналдо.
Ајакс (4-3-3): Онана – Фелтман, Блинд, Де Лихт, Мазрауи – Шене, Ван де Бек, Де Јонг – Зијех, Тадић, Нерес.

Гости су изједначили и одмах искористили ту енергију како би напали ривала. Нису успели да створе ниједну већу прилику до истека првих 45 минута, али су успели да унесу немир у редове првака Италије.

Тај немир коју су проузроковали вероватно је био и кључан у наставку, јер је у других 45′ на терену постојала само једна екипа – Ајакс.

Гости из Амстердама играли су бриљантно. Доминирали су на средини терена и самим тим остављали себи доста простора у последњој четвртини терена. Душан Тадић је био фантастичан и, иако није директно утицао ни на један погодак, у пар наврата поигравао се са одбраном једне од најбољих дефанзивних екипа на свету.

Прилика је било у изобљу, али не и гола. Војчех Шчесни је бриљирао на голу домаћина и у два наврата спасао своју екипу сигурне капитулације.

Ипак, ни за њега ни за Јувентус није било спаса у 67. минуту, када је 19-годишњи Де Лихт оправдао огромну цифру коју ће неко платити за њега овог лета и небеским скоком поред два дефанзивца „старе даме“ закуцао лопту у мрежу.

Ајакс је имао резултат за полуфинале, а од Јувентуса се очекивало да крене да напада и дође до барем једног гола, што се није десило.

Уместо да домаћин буде тај који ће диктирати темпо и више нападати, ту улогу имали су гости. Они су наставили да играју идентично како су играли и против Реала, и у првом мечу, и после гола Роналда и на крају се може рећи да је право чудо како је Јувентус примио само два гола.

На крају, Јувентус јесте био оштећен за пенал у 90. минуту, када је лопта погодила Блинда у руку, али је тада госте погледала фортуна.

У другом мечу дана Барселона је разбила Манчестер јунајтед.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!