Прочитај ми чланак

НИКОЛА ЈОВАНОВИЋ: Кривична пријава против Весића и Зоране Михајловић због гондоле

0

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић је као шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда поднео Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против заменика градоначелника Горана Весића, министарке Зоране Михајловић и других лица „директно одговорних за противправну изградњу гондоле на Калемегдану“.

Јовановић је у пријави навео да Весић и Зорана Михајловић „злоупотребом свог службеног положаја и прекорачењем граница свог овлашћења и свесни противправности својих поступака, наносе граду Београду директну и ненадокнадиву штету великих размера“, пренела је Народна странка.

Јовановић је на Калемегдану рекао да брутална медијска кампања коју Весић спроводи у протеклим данима против њега и других опозиционих функционера у Београду има за циљ једино да „прикрије колосалне размере штете коју он наноси Београду, кршећи законе, подзаконске акте и урбанистичке планове“.

„Претње и медијско черечење нас неће омести у дужности да од ‘градоначелника на мала врата’ Горана Весића бранимо Београд, његово нормално функционисање, његов идентитет и културно-историјско благо“, истакао је Јовановић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!