Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Бранићемо Скупштину од насилника када СНС колективно оде на митинг

0

Одборничка група Двери у Скупштини Чачка саопштила је данас „да ће својим телима бранити Скупштину од насилника“ када функционери Српске напредне странке (СНС) и њихови кадрови оду 19. априла у Београд, на митинг подршке председнику Србије Александру Вучићу.

Двери оцењују да ће сва јавна и комунална предузећа, општинске управе, болнице и установе, остати празне у петак 19. априла, због колективног и организованог одласка на митинг СНС-а у Београд.

„То ће за последицу имати да Србија стаје и да ни једна државна служба неће радити, односно да они који желе да се лече, да заврше нешто у општини, неком јавном предузећу или слично, неће моћи то да ураде“, наводи се у саопштењу.

Двери истичу да се чак може десити да „измишљени непријатељ СНС-а, баш тог дана крене и освоји све државне институције“, што би према њиховој оцени „био скандал и велики проблем, јер маса страначки запослених људи неће имати где да се врати“.

“ Зато смо одлучили, да тог дана, колегијално, удјемо у јавна и државна предузећа, општинске управе и друге установе, и својим телима одбранимо и сачувамо институције, док су ‘сендвичари’ СНС-а, како их сматрају њихови функционери, на митингу у Београду. Тиме смо спремни да бранимо институције од насилника који су их узурпирали и који спроводе насиље над грађанима“, наводи се у саопштењу Двери.

Опозициона одборичка група Нове Србије (НС) у Скупштини Чачка најавила је јуче да ће 19. априла ући у локалну Скупштину и јавна предузећа у том граду и „чувати их“ док функционери СНС буду били на митингу у Београду.

Шеф одобрничке групе НС Милош Марић рекао је на конференцији за новинаре да ће они „чувати“ иснтитуције система исто као што су чланови СНС то радили док су одборници НС били на митингу опозиције у Београду.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!