Прочитај ми чланак

ОЛИМПИЈАКОС БЛИЗУ АБА ЛИГЕ: Договор на 3 године, Звезда и Партизан задовољни

0

Кошаркашки клуб Олимпијакос ће се, све је извесније, прикључити регионалном првенству АБА лиги.

FOTO: ABA liga

Како је још од раније познато, Олимпијакос је видно незадовољан третманом у грчком првенству одлучио да потражи друге опције, а као најбољу видео је Јадранског првенство.

Они су послали своје челнике на пут око АБА лиге. Прво су били у Београду, сада су дошли у Загреб, а очекује их и пут у Подгорицу.

Како су пренели бројни грчки портали, Олимпијакос је обавио задовољавајуће састанке са Црвеном звездом и Партизаном у Београду, као и са Цедевитом и Цибоном у Загребу, а сада их очекује и пут у Подгорицу како би попричали са главним људима и даље актуелног шампиона Будућности.

Како се наводи, Олимпијакос је испланирао пут око целе бивше Југославије и састанак са свим клубовима лиге, којима ће представити план и програм рада који би био на снази током њиховог боравка у АБА лиги.

Пирејци су спремни да прихвате услов АБА лиге према којем би морали да се обавежу на останак у том такмичењу на минимум три године.

Највећи проблем за сада представљају појединиц неименовани тимови, којима највећи проблем представљају путни трошкови, а од црвено-белих из Пиреја би било захтевано да свим екипама финансирају пут у Грчку, као и боравак у тој земљи.

Исти извори кажу да би улазак Олимпијакоса у АБА представио и проблем око структуре тог такмичења, па би највероватније дошло до проширења са 12 на 14 екипа. У том случају би могла да профитира Олимпија из Љубљане – екипа која је ове године испала као последњепласирана, али би преко „зеленог стола“ могла да се врати у исту.

Занимљив проблем представило би и правило Кошаркашког савеза Грчке, према којем екипа која се две године не такмичи у неком од њихових губи статус клуба.

Пирејци тај проблем планирају да реше тако што би „основали“ нову, подмлађену екипу која би се такмичила у другом рангу грчког првенства, како би оставили могућност око повратка у национално првенство отвореном.