Прочитај ми чланак

НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Додик 26. априла у Ватикану код папе Фрање

0

Председавајуц́и Председништва БиХ Милорад Додик разговарац́е у петак 26. априла у Ватикану са поглаваром Римокатоличке цркве, папом Фрањом, јавила је агенција Срна.

„Након аудијенције (код папе), Додик ће се састати са кардиналом Пијетром Паролином, државним секретаром Свете Столице“, додаје се у кратком саопштењу Председништва БиХ.

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак рекао је за Радио Слободна Европа (РСЕ) да је то министарство јутрос добило потврду термина посете Додика Ватикану 26. априла у преподневним сатима.

„Мислим да је добро што постоји континуитет у дијалогу са Светом столицом. Након што је прошле године реализована посета трочланог Председништва БиХ, а годину пре тога министарска посета на којој сам био и ја, сада долази нова посета“, рекао је Црнадак.

Он је изразио уверење да ће та посета бити у функцији даљег развоја односа БиХ и Ватикана као и у функцији главног спољнополитичког циља БиХ, а то је чланство у Европској унији.

Удружења која окупљају жртве рата у БиХ упутила су допис апостолском нунцију у БиХ монсињору Луидјију Пецуту поводом најаве Додикове посете Ватикану, пренео је РСЕ.

У допису су указали на „срамно понашање“ званичника из ентитета РС, на челу са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком, које се огледа „кроз глорификовање ратних злочинаца и негирања геноцида и злочина“.

Удружења очекују да ће монсињор Пецуто упознати Ватикан са оваквим понашањем Милорада Додика, те да ће папа Фрањо бити упознат са свим потребним чињеницама о том питању.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!