Прочитај ми чланак

ИЛИЋ: Након прочитаног писма на протесту добио сам подршку свештеника и верника

0

Свештеник Ненад Илић, чије је писмо прочитано на протестима у суботу и један од првих свештеника СПЦ који их је јавно подржао, рекао је да је после тога добио подршку великог броја свештеника и верника.

Илић је за Недељник.рс рекао да не верује да ико из цркве даје подршку томе да може неко на власти да се понаша као власник земље и свега у њој, као и да може да има потпуну власт на медијима којима контролише процес избора или да од његовог расположења звиси да ли ће да разговара са грађанима.

Илић, који је на служби у Холандији, није могао да дође на протесте, јер, како је објаснио, суботом нема летова за Амстердам, а служење литургије је његова најважнија обавеза коју никако није могао да прескочи.

У писму које је на протесту прочитала његова супруга Анастасија Илић, свештеник Ненад Илић је поручио да појединачни гласове из Српске православне цркве не треба да збуњују.

„Црква се не бави страначком политиком, али кад неправда и лаж постану очигледни, она има обавезу да стане у заштиту верног народа. Не треба да вас буне појединачне редакције, црква нема главни одбор“, предочио је Илић.

„Завађају народ ради своје користи, и кад се народ збуни и узбуни, они се измичу и у миру једу извагану добит. Од њихове галаме мудрац не долази до речи. Ласкају глупаку и насилнику само да доду до првих места. Пишу књиге и објављују зло својих сродника да би скрили своје зло. Немоћни су да учине правду народу, него га застрашују плашећи га гором неправдом прошлих времена. Харају за себе и пријатеље своје, јер знају да неће дуго”, цитирао је Илић речи владике Николаја Велимировића.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!