Прочитај ми чланак

ТРИФУНОВИЋ: Извињавам се Мађари, то је био лапсус

0

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић извинио се данас свим Мађарима због изјаве о насељавању Сиријаца и Мађара у Србију, на протесту „Један од пет милиона“ у Београду, и рекао да је то био лапсус.

Трифуновић је у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С навео да је на почетку протеста поздравио све грађане Србије, укључујући Мађаре, а да је његова изјава била лапсус јер „размишља брже него што говори“.

„Од 23 минута говора о недељењу Србије, они су се ухватили за један лапсус“, рекао је Трифуновић и додао да је данашње извињење председника Србије Александра Вучића Мађарима у Србији „још једна лоша представа“.

Он је казао да нема проблема са мултикултурализом и да је рођен у Мостару које је једно мултикултурално место, и додао да Мађари „имају три диктатора и да су то Вучић, премијер Мађарске Виктор Орбан и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор“.

Трифуновић је рекао да су протести „уздрмали брод и да су пацови почели да беже“ и додао да је и раније казао да се ништа неће десити 13. априла.

„Мој најјачи утисак је један прецизан, пун дан где је дошло негде између 70.000 и 80.000 људи, према некој процени“, рекао је Трифуновић и додао да „сигурно није дошло 7.500 људи како Вучић тврди“.

Он је рекао да је то био један „супер и диван дан када се сакупила Србија која има храбрости“ и додао да је власт радила на „ометању доласка људи на тај протест“.

Трифуновић је рекао да су Срби „научени“ на вођу и лидере и да уместо тога треба направити систем.

„Мене не интересује Вучић, мене интересује нацрт Србије када он оде и шта направити када он оде“, рекао је Трифуновић.

Говорећи о данашњој насловној страни дневног листа Политика где је наведено да је „простачки речник Трифуновића разочарао и демонстранте“, он је рекао да је та страна „срамна за некада озбиљан лист“.

Он је рекао да разуме да као скорашњи политичар мора да промени реторику и навео да су људи „мало бесни“.

Политиколог Бобан Стојановић навео је да је број демонстраната на улици уплашио власт, као и да су након четири и по месеца напокон изнети јасни и коректни захтеви.

Он је рекао да је сада неопходно да се удје у процес преговарања и да ће Вучић морати у неком тренутку да додје за преговарачки сто.

„Пре или касније СНС ће морати да седне за преговарачки сто“, рекао је Стојановић.

Такодје, говорећи о данашњој насловној страни Политике он ју је оценио као насловну страну таблоида.

Стојановић је рекао да се наступ Трифуновића није свидео великом броју зато што је било доста псовки, као и да би он требао да поведе рачуна о изражавању као политичар и јавна личност.

Он је оценио да лоша економска ситуација и сиромаштво омогућавају „Вучићу да има то што данас има“.

Мађарски покрет оптужио је вечерас лидера Покрета слободних градјана Сергеја Трифуновића да је тешко увредио војвођанске Мадјаре на митингу опозиције у Београду и затражио од њега извињење.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!