Прочитај ми чланак

ТАЧИ УПОРЕДИО НЕПОСТОЈЕЋЕ ЗЛОЧИНЕ ПРОТИВ АЛБАНАЦА на Косову са холокаустом

0

Хашим Тачи, осуђени припадник шиптарске терористичке "УЋК", непостојеће злочине на КиМ упоредио са холoкаустом.

Како медији преносе, Хашим Тачи је чак и злочине који се над Албанцима никада нису догодили, упоредио са Холкаустом.

Он је реаговао у вези са изјавама српских званичника који су, како тврди, „порицали да су на KиМ почињени злочини“ над Албанцима.

Он их у посту на својој Фејсбук страници пореди са Холокаустом, наводећи да постоји само једна разлика у томе, како тврди, што је „холокауст осуђен, а злочини Србије пролазе некажњени од стране међународне заједнице“, преноси шиптарска ТВ на, редакција на српском језику РТK 2.

Тачи сматра да „овакав приступ Србије не помаже процесу нормализације и помирења“. Помирења без правде нема па је нејасно како га он то замишља? Ако му је до правде стало онда би морао да се сам јави правосудним органима у Србији који су га деведесетих година, док се налазио у бекству по дреничким шумама, осудили за учешће у више терористичких напада и убиство припадника МУП-а.

Са дреничком терористичком групом у којој су били и Рафет Рама, Јакуп Нури, Сами Љуштаку и Илијаз Kадрију, 25. маја 1993. напао је полицијску патролу МУП Србије у Глоговцу. Два полицајца су убијена, пет их је рањено.

Упркос тешким оптужбама, Тачи је захваљујући својим менторима с терористичког поља пребачен на политичко, и промовисан као демократа за кога не важе међународне потернице, пред том истом „међународном заједницом“ на коју се позива!

Та позиција није се променила упркос смени власти у Србији и рушењу Слободана Милошевића што је доказ да није Слободан Милошевић био једини циљ Запада већ целокупна српска држава против које се ни један злочин не сматра злочином.

Против Тачија и Агима Чекуа у Окружном суду у Нишу спроведена је истрага и, због основане сумње да су извршили кривично дело геноцида, 18. марта 2002. за њима је расписана потерница.

Српско тужилаштво је 5. јула исте године против Чекуа, Тачија и вође терористичке групе „Дукађин” Рамуша Харадинаја поднело кривичну пријаву Хашком трибуналу због планирања, подстицања и извршења геноцида над српском заједницом у Покрајини.

У захтеву за подизање оптужнице наведено је да је злочин геноцида спровођен убијањем косовских Срба у терористичким акцијама и нападима, логорима и затворима где су били изложени или присиљени да гледају убиства, сексуална злостављања, мучења и премлаћивања.

Тачи и Чеку, који је био командант Главног штаба тероритичке такозване „ОВК“, оптужени су и за саучесништво у геноциду, спровођење терора, прогон становника Покрајине, због чега је по окупацији Косова и Метохије избегло и протерано око 250.000 Срба и других неалбанаца. Након окупације КиМ тај тренд је опао али до данас није престао те су Срби под притиском принуђени да напуштају Косово и Метохију.

Швајцарски сенатор и адвокат Дик Марти, 14. децембра 2010. године поднео је извештај „о нехуманом третману људи као и о трговини људских органа на Косову коју је организовао Хашим Тачи“. Услед огромне заштите коју Тачи ужива у оној истој „међународној заједници“ на коју се позива, он није процесуиран ни за ове злочине иако је истрага званично спроведена у оквиру Европске уније.

Међутим, један од најстрашнијих злочина у који је Хашим Тачи умешан, јесте крематоријум у селу Клечка. Тамо су се налазиле пећи за правење креча у којима се достиже висока температура због чега су коришћене као импровизовани крематоријуми. Након зверског мучења, сакаћења, силовања, лешеви али и преживели Срби су били спаљивани у тим пећима. Иако је логор Клечка водио Фатмир Љимај, Хашим је у мучењима активно учествовао, према сазнањима српског МУП-а.

То је био први случај таквог начина убијања људи после нацистичке Немачке, оне која је после Првог светског рата и у Другом основала концентрационе логоре и, гле чуда, спровела Холокауст.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!