Прочитај ми чланак

ГУГЛ И ТВИТЕР ДЕМАНТОВАЛИ ВУЧИЋА: На протесту било од 60 до 75 хиљада људи (ДОКАЗ)

0

На опозиционом протесту, „ Сви као један”, испред Скупштине Србије и на централним улицама Београда било присутно од 60 000 до 75 хиљада људи.

У јавности се лицитира различитим бројем присутних демонстраната на опозиционом скупу Савеза за Србију, „ Сви као један”, одржаном у суботу, 13. априла од 15:00ч испред Скупштине Србије и на централним улицама Београда.

И док лидер СНС, Александар Вучић, тврди да је било око 7 500 људи, а руски медији да је било пар десетина хиљада, дотле Гуглов бројач људи и слике са протеста показује да је било испред Скупштине Србије, у једном тренутку, сигурно око 60 000 хиљада људи – погледајте слике са Твитера која показују да у већем делу протестног окупљења густина људи је била велика:

Сматра се. да током концерата на подијуму, када је густина људи највећа, на једном квадратном метру може да стане највише 6 до 7 људи на квадратном метру.

На наведеним сликама види се да је густина демонстраната испред Скупштине била велика, што говори у прилог теза да је сигурно, на већем делу протестног простора, била пре 3 и више људи на квадратном метру – у најгушћем делу преко 4, тамо где је било мање људи, била је између 1 и 2 човека по метру. Но, да узмемо најдонију просечну  границу, она сигурно не би била, на целом простору, испод 2,5 човека по квадратном метру.

На твиту испод се одлично види да је протестни простор испред Скупштине Србије заузимао следећу површину:

Када се тај простор означи и бележи на Гугловој мапи, која указује на тачан број људи на одређеном простору, види се да се протест испред Скупштине Србије одвијао на површину  од 24 000 квадратних метара (240 ари или 2, 4 хектара). На том простору, са просечном густином од 2,5 човека по квадратном метру, може да стане око 60 000 људи. Макар то тврди Гугл, односно програм Мапчекинг.

 

Такође, треба знати, пошто је протест трајао скоро 6 сати, многи људи су током самог скупа одлазили да се одморе у оближње кафиће, неки су само били испред Скупштине Србије,  не одлазећи у протестну шетњу по београдским улицама, док су се други укључивали на протест из протестне шетњи. Сигурно је, да је макар 20% демонстраната било само на једеном делу опозиционог окупљања, јер нису сви све време били у протесту.

Зато се због свега наведеног може рећи да испред Скупштине Србије, у једном тренутку, било сигурно око 60 хиљада људи, док на самом протесту , од 15:00 до 20:00, било преко 70 000 хиљада људи. Макар на то указју чињенице са Гугла и фотографије са друштвених мрежа. Самим тиме, тврдње првог човека Напредне странке, о 7500 хиљада присутних демонстраната су неодрживе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!