Прочитај ми чланак

БОРКО СТЕФАНОВИЋ: Са властима ће преговорати опозиција и нестраначке личности

0

Лидер Левице Србије и један од чланова Савеза за Србију Борко Стефановић изјавио је данас да ће у делегацијама за преговоре с властима у домену медијских слобода и слободних и фер избора бити представници опозиционих странака и нестраначке личности.

Стефановић је за телевизију Н1 казао да ће њихове делегације бити формиране наредних дана.

Фото: savez-za-srbiju.rs

„Сва будућа решења ће бити нестраначка, да развејемо ту сумњу. Што се тиче власти, они у оквиру својих делегација могу да предложе кога год хоће, укључујући и људе који су ненадлежни“, рекао је Стефановић за Н1 додајући да они траже договор власти и опозиције.

Он је казао да опозиција неће да има одвојене разговоре са председником Србије Александром Вучићем, као и да сам Вучић не жели да разговара са њима.

„Нити он жели са нама да разговара, али понављам, ако устројимо овај округли сто, две делегације, ако се надје он или Маја Гојковић, то је њихова партијска ствар“, рекао је Стефановић и додаје да „оно што мора да се деси јесу мирне, стрпљиве промене до којих ће се доћи кроз снажан притисак на режим“.

Он је навео да Вучић „једва чека да неко упадне негде, да би тиме показао да су сви демонстранти који су за слободну Србију, у ствари ‘насилници’ и ‘фашисти’“ и додао да му то задовољство не треба пружити.

Током јучерашњег протеста „Један од пет милиона“ у Београду истакнути су захтеви да се формирају заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и избор техничког и уредјивачког тима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!