Прочитај ми чланак

АБА ЛИГА: Звезда прегазила Будућност – меч лопта у Подгорици

0

Кошаркаши Црвене звезде на супериоран начин су дошли до победе у хали „Александар Николић“ и славили резултатом 107:69, па ће у среду у Погорици од 19 часова имати прилику да трећом победом дођу до титуле у АБА лиги и пласмана у Евролигу.

Звезда је доминирала сваким аспектом меча, а Будућност није имала никакво решење на шутерски крајње расположен београдски тим. Црвено-бели су до предности дошли крајем прве четвртине, а већ је у другој београдска екипа стекла велику предност, која је до краја меча расла све до невероватних 40 поена.

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1117502066375700482

Најбољи у „рапсодији“ црвено-белих био је Стратос Перпероглу са 17 поена, али је грчки интернационалац морао раније да напусти паркет због повреде листа. Кеј-Си Риверс имао је 16 поена, Огњен Добрић 12, а Макл Оџо и Били Берон по 10. Филип Човић је сјајној тимској игри Звезде допринео са 9 поена, а по 8 имали су Мајк Цирбес и Мухамед Фаје. У игру су се у победничкој екипи уписали сви играчи осим капитена Бранка Лазића.

У екипи Будућности двоцифрени број поена имали су Немања Гордић (11), као и Филип Баровић и Џејмс Бел, који су додали по 10 поена. Баровић је крајем меча и искључен због неспортског понашања.

Црвено-бели се налазе у фантастичној форми, а у претходна три меча имају надреалну кош-разлику од +76. Звезда је у другом мечу финалне серије шутирала са чак 83 одсто успешности за два поена, а убацили су и 12 од 25 тројки.

Трећи меч на програму је у Погорици у среду од 19 часова, а Црвена звезда ће имати шансу да победом освоји нову титулу шампиона Јадрана. Уколико буде потребе, четврти меч играће се у петак, а потенцијална пета утакмица предвиђена је за недељу у Београду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!