Прочитај ми чланак

ТРИФУНОВИЋ ВУЧИЋУ: Целу државу си поделио на слуге и оне које не подносиш

0

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић навео је да је први и основни задатак свих да се прошири талас слободе и да се пробуде они који су одустали. Доста више с том навијачком филозофијом, целу државу си поделио на слуге и оне које не подносиш јер имају свој став, то је окупаторска логика, поручио је председнику Александру Вучићу.

Сергеј Трифуновић, лидер ПСГ, је пре него што се обратио окупљенима уснимио својим телефоном колико људи је дошло, поручујући, иронично, министру полиције да га поздравља 8.000 људи. Подсетимо, МУП је саопштио да се на данашњем протесту окупило око 7.500 људи.

„Сви сте перфидно и безобразно дошли у зимским јакнама, срамота“, рекао је алудирајући на раније изјаве председника Вучића да због јакни изгледа да има више демонстраната.

Добар дан, слободни људи, Срби, Роми, католици, муслимани, партизановци, звездаши, Ужичани, Чачани, Пироћанци, Лесковчани, добар дан свима вама који сте дошли по своје парче слободе, поручио је окупљенима. Биће које се навикне на одсуство слободе, то више није човек, то је бот, додао је.

„Први и основни задатак свих нас овде је да проширимо овај талас слободе, ослободили смо се страха, добар почетак, али морамо још“, рекао је, додајући да морају да се пробуде они који су одустали. Украли су нам слободу, а онда нас проглашавају за непријатеље, навео је. Трифуновић је навео да људе купују за хиљаду динара, да достојанство у Србији данас толико кошта и да то мора да се промени, јер достојанство нема цену.

„Нећемо једноумље, нећемо моћнике који деци ударају банане на терену… Хоћемо систем који ради у корист младог човека, а не моћника. Ми смо најстарија нација у Европи. Он тера младе људе“, додао је.

Трифуновић је навео да сваког дана гледамо „како желе да поделе народ“, како терају децу против родитеља, институције и полицију против свог народа. „Нема поделе, на поделу не пристајемо, Србија је овде јединствена“.

„Нема твојих и мојих, нема његових и наших аутобуса, грађана… Доста више са том навијачком филозофијом, целу државу си поделио на слуге и оне које не подносиш јер имају свој став, то је окупаторска логика“, рекао је.

Нема прве и друге Србије, једна је Србија, сви смо једнаки пред законом, сви имамо право на реч и критички став, истакао је.

Он (Вучић) ће да падне, јер ће га његови срушити, јер нема кадрове, оценио је Трифуновић, додајући да је то тако зато што има Мартиновића, Вулина, Лончара… Навео је да се насмејао на најаве штрајкова глађу.

„Морамо сви заједно под заставу слободе, под реч закона и Устава, сви смо рођени једнаки и тако мора да остане… Ко си ти човече да узурпираш закон, да одређујеш ко ће да се хапси, ко ће да се ослобађа, ко си ти да штитиш сексуалне манијаке, да склањаш убице на Кипар, да грлиш болесну децу, ко си ти“, упитао је Трифуновић.

Он је навео да се сви окупљени данас боре за оне нехрабре, уцењене, који морају да усликају свој глас, за оне који носе пелене, јер не смеју да устану против капиталисте, за оне који кажу „све је то у реду, али…“, додајући да ће нас то „али“ у гроб отерати.

Говорећи о министру Вулину, осврнуо се на његову изјаву, како је рекао, да највећу претњу по Србију представља опозиција и сви који су данас на протесту. Ви сте највећа претња за земљу која тако крупним корацима хрли ка просперитету – срам вас било, додао је иронично.

Ти несрећни гуштеру, са курсом војске од 15 дана, ти што срамотиш те војнике, ту слободарску униформу, ти се сада тој униформи подсмеваш и одузимаш јој част и при том црташ мете грађанима које би требало да браниш, призиваш на грађански рат, па јел си ти нормалан, поручио је Вулину.

„Обећавам да ћу се борити до крви за ону скупљу реч која се зове лустрација. Нема компромиса јер су нас ти компромиси довели довде, нема више Расима Љајића, Чеда Јовановића, Ивица Дачића, Ненада Чанкова…“

Слободна Србија је она Србија која не шаље Жандармерију на децу, која не жртвује пилоте само да би се сликала, која не блокира град јер јој се не свиђа шта чује, која не пуца на новинаре који пишу о лоповлуку, навео је. Направићемо изборе на којима ће да се врши поштено бројање, направићемо земљу где ће власт бити смењива, додао је.

„Ово ће све да се заврши… Немојте очекивати резултате данас, сутра, нека буде за годину, две, ми стварамо систем и постављамо темељ за слободно друштво“, закључио је.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!