Прочитај ми чланак

ПОЧЕО ПРОГОН ДР ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ Лекарска комора Србије и Министарство истине

0

„Лекарска комора Србије, по налогу актуелне власти која форсира закон о присилној вакцинацији и прети одузимањем невакцинисане деце, постала је саучесник у прогону др Јоване Стојковић због њене борба за необавезну вакцинацију у Србији”, обавештавасрпску јавност покрет „Живим за Србију”. У овом саопштењу се још и додаје:

„Др Стојковић није направила никакав прекршај на свом радном месту, ни у своје радно време, против др Стојковић није поднео пријаву нико из њеног радног окружења, нити и један њен пацијент, већ се „терети“ за своје ставове о потреби да се актуелни Закон о заштити станивништва од заразних болести измени, због чега  је, кроз регистровано удружење грађана и политички покрет, подносила Предлог измене закона Народној скупштини, Иницијативу за оцену уставности Уставном суду , Петицију са потписима преко 10 000 грађана Републије Србије и организовала и учествовала на трибинама, увек позивајући и лекаре супротног мишљења, не би ли се отворила јавна расправа на ову значајну тему, због које се у медијима најављује одузимање деце по Србији!

Терети се за „ствари које је говорила у јавности пре три године“, те је „речима“ смањила проценат вакцинације и „довела“ до епидемије малих богиња. Приликом прихватања оваквих сулудој оптужби, органи коморе нису нашли за сходно ни да провере да ли је проценат вакцинације ММР-ом у Србији опао од тренутка када се др Јована Стојковић појавила на јавној сцени, јер да јесу, сазнали би да је одухват вакцинацијом нижи и у константном паду од 2012. до 2016.године.

Обзиром да је 2016, године основано удружење родитеља у коме је др Стојковић активна  од те године, па до доступним подацима до сада, обухват вакцинацијом се ПОВЕЋАО!

Поред ових скандалозних суштинских грешака, бројне су и формалне грешке у овом кафкијанском процесу.

1 Пријава коју је др Стојковић примила није била потписана и није имала датум, иако није анонимна пријава, већ се у њој наводе имена пет лекара.

2.Садржај пријаве је дубоко увредљив, паушалан, без материјалних доказа, извора.

  1. За датум доношења решења о формалном покретању поступка, наводи се 18.12.2018., иако је тзв. пријава поднесена 27.04.2018., што далеко премашује рок од 30 дана који је прописан Статутом ЛКС.
  2. Др Јовани Стојковић никада нису послати наводни „докази“ из пријаве, иако их је писмено тражила Лекарској комори.
  3. За судију-истражитеља одабрана је Мирослава Јашовић Гашић, која је радила на истом институту са др Јованом Стојковић , а која је по Статуту ЛКС морала бити изузета из случаја.
  4. Поред свих ових неправилности, горепоменута је донела решење о покретању поступка против др Јоване Стојковић које је неразумљиво, нејасно, противречно разлозима самог решења који су у међусобној противуречности.

Др Јована Стојковић упутила је жалбу и писма подршке стручњака из целог света на осамдесетак страна. Преносимо закључак др Стојковић у целости:

„Цео овај чудновати процес пред Лекарском комором, која је неколико дана пред Нову годину изјавила новинарима Блица да је „поступак“ прекинут, а одмах дан након новогодишњих празника поступак поново покренула, буди питање шта се то могло догодити током новогодишњих празника када ниједна институција не ради, да се донесе потпуно супротна одлука и за судију-истражитеља (само)изабере особа са којом имам дугогодишње размирице и анимозитет, а што се врло добро види из овог аљкавог, површног, субјективног и злонамерног вршења истражних радњи?

Захтевам изузеће Мирославе Јашовић Гашић из целокупног поступка који је покренут против мене.

Захтевам да се подхитно обустави овај стаљинистички прогон и забрана мишљења и грађанског и друштвеног ангажовања.

Уколико се ова наручена хајка настави, сви учесници у њој, од онога ко је запримио непотписану пријаву, онога ко ми није проследио такозване „доказе“, до свакога ко је у документима овог предмета,решењима и списима, наводио клевете и неистине, трпеће правне последице свог (не)дела.

Пошто је ово једини начин да се обратим Лекарској комори, јер на моје писмо као њеног члана није одговарала, желим да изјавим дубоко жаљење због нереаговања Лекарске коморе Србије на медијски линч и сатанизацију којој сам изложена, а коју врше доминантно подносиоци ове пријаве и њени инспиратори, оптужујући ме да сам крива за смрт 15-оро људи које у животу нисам видела.

Искрено се надам, као неко коме је медицина била једини избор и једина љубав, као неко ко је био носилац Вукове дипломе у основној и средњој школи, Ђак генерације у основној, и кандидат у средњој, као неко ко је са 99 бодова уписао Медицински факултет у Београду, био одличан студент и са одличном оценом положио специјалистички испит, као неко ко за 10 година рада на психијатрији нема ниједну притужбу пацијената, али ни колега на свој рад, да Лекарска комора Србије неће бити саучесник у монтираном процесу „убијања карактера“.

Уколико буде другачије, са радошћу ћу понети свој крст, знајући да немам за чиме да жалим.

Que Sera, Sera.“

О дешавањима у вези председника нашег Покрета, извештаваћемо јавност редовно. Позивамо све људе који поштују рад др Јоване Стојковић да пруже све врсте помоћи да се одбрани право на слободно мишљење и слободу свих нас.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!