Прочитај ми чланак

МАРКО БАСТАЋ: Напредњаци су као хајдуци ушли у салу општине Стари град!

0

Одборници Српске напредне странке нешто пре 17 часова ушли су у салу Скупштине општине Стари град у Београду

Они су дошли како би, према речима одборнице СНС Наташе Белча, исказали протест против свега што ради председник те општине Марко Бастаћ.

„Дошли смо као одборници, неко ко овде ради, да протестујемо против свега што ради председник општине Марко Бастаћ, који руши градилишта по центру Београда и онемогућава старограђанима да, када се заврше радови, уживају у свему што је град решио да уради за ову централну општину“, рекла је Белча агенцији Бета.

Она је казала да за сада не постоји конкретан план о томе до када ће остати у општини.

Председник општине Марко Бастаћ рекао је агенцији Бета да су напредњаци „ушли као хајдуци“ у општину, али да су им они отворили врата од скупштинске сале и пустили им видео снимак његовог говора са прошлог протеста испред Скупштине града Београда на коме је говорио о злоупотребама заменика градоначелника Горана Весића.

„Они су мислили да пошто је петак и пошто је прошло радно време, овде нема никога. Ушли су као хајдуци. Ми смо им отворили вата и добиће пригодан материјал да гледају о свим злоупотребама које чини вечити заменик Горан Весић који ће у историју ући као највећа штеточина у историји града“, рекао је Бастаћ.

Он је оценио да је улазак у Скупштину идеја Горана Весића „јер зна да му се ближи крај“.

„Цела ова игранка је Весићева идеја јер зна да му се ближи крај и да ће бити смењен и покушава да жртвује ове људе да дођу и протестују овде, а он не може да испуни сопствено обећање да ступи у штрајк глађу“, рекао је Бастаћ.

Напредњацима је донета и боца инфузије, како је Бастаћ рекао, у случају да их Весић „натера“ да ступе у штрајк глађу.

Бастаћ тврди и да међу онима који су ушли нису сви одборници Скупштине општине Стари град, док Наташа Белач наводи да јесу.