Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: Раскол у СзС и Ђилас прави странку

0

Београд -- Лидери СзС немају јединствен став за скуп 13. априла и још нису постигли коначан договор о начину на који ће се протести даље развијати, пишу медији.

„Вечерње новости“ наводе да би, према једној од опција, део посланика опозиционих странака могао да у суботу после протеста остане у просторијама Народне скупштине и почне протест налик ономе које је 2011. организовао тадашњи лидер Српске напредне странке и касније председник Србије Томислав Николић.

Фото: savez-za-srbiju.rs

Разматра се и предлог лидера нове странке Зорана Живковића да демонстранти „кампују“ испред Скупштине до 9. маја, док има и оних који сматрају да би после суботњег окупљања требало да се разидју и наставе с протестима и ад хок окупљањима као и до сада, наводи лист.

Додаје се да опцију с „камповањем“ део опозиционара сматра лошијим избором, како због тога што је организационо захтевна, тако и због чињенице да ће се, недељу дана касније, на истом месту одржати митинг СНС-а, па би останак испред здања парламента био безбедносно ризичан.

„Српски телеграф“ пише да су се лидери СзС „буквално посвађали“ око начина на који ће да протестују у суботу. Према наводима тог листа, с једне стране су Бошко Обрадовић и Драган Ђилас, који инсистирају да окупљање у суботу има радикални сценарио, док се малтене сви остали томе противе, у чему предњачи Демократска странка.

С друге стране, Ђилас је најавио формирање сопствене политичке странке 19. априла, која ће носити име Странка слободе и правде. Он је, гостујући у емисији „Црно-бели свет“ емитованој преко Јутјуб канала, истакао да ће, ако буде све текло по плану, странку формирати баш на дан великог митинга председника Србије и владајуће Српске напредне странке Александра Вучића, као и одговор на тај догађај.

„Странка ће се звати Странка слободе и правде, јер ја у то верујем и на тај начин ћемо се и понашати, борићемо се за ту слободу и правду“, поручио је Ђилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!