Прочитај ми чланак

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЈУТКИ: Окупљени напредњаци извређали Марију Лукић

0

Суђења бившем председнику општине Брус Милутину Јеличићу Јутки одложено је јер Јеличићева адвокатица није могла да присуствује суђењу. Наставак суђења је почео уз својеврстан скандал. Наиме, Јеличићеве присталице су пре почетка суђења поделиле фотографије на којима се види тело жене у доњем вешу за коју тврде да је Марија Лукић.

Велико интересовање јавности изазвао је наставак суђења Милутину Јеличићу за сексуално узнемиравање Марије Лукић. Око стотинак присталица и једних и других окупило се испред Основног суда. Ипак, судница је била премала да их све прими, па су многи остали у ходнику суда.

Пред сам почетак суђења, Јеличићеве присталице делиле су фотографије на којима се види тело жене у доњем вешу за коју тврде да је Марија Лукић.

„Реч је о фотографијама које су биле на мојим профилима на друштвеним мрежама. Добила сам упозорење, и то могу да потврдим порукама, да су од одређених људи тражили монтажу мојих фотографија како би ме деградирали у јавности. А све зато јер немају никаквих доказа у судском поступку“, рекла је Лукић.

Боривоје Боровић, пуномоћник Марије Лукић, је рекао да је реч о фотографијама на којима је Марија са породицом, али су чланови буквално исечени са њих и као такве су монтиране.

Група жена које које дају подршку бившем председнику општине, окупила се и испред суда у Брусу. Када је Јеличић излазио из суда, добио је громогласан аплауз подршке. А у тренутку док су Марија Лукић и Боривоје Боровић давали изјаве медијима, жене су повицима желеле да их надјачају.

Судија Младен Типсаревић је на почетку суђења прочитао допис који је добио од Јеличићеве адвокатице Ирене Ђорђевић у којем је писало да она неће моћи да присуствује претресу јер у исто време има суђење у Вишем суду у Нишу. Јеличић је потврдио да је обавештен о томе, али и да није био сигуран да ли ће адвокатица доћи у Брус.

Судија Типсаревић је одложио наставак главног претреса и то чак трећи пут од почетка суђења.

Адвокат Боровић је рекао да се противи одлагању.

„У питању је манипулација. Дошле су сведокиње које би кроз своје сведочење као и Марија потврдиле да се исто дешавало и њима. Те жене су врло угрожене жене и њима се прети у Брусу. Морао се наћи начин да ово суђење буде брзо и ефикасно“, рекао је Боровић.

Иначе, на овом претресу требало је да се појаве сведоци. Судија Младен Типсаревић је одложио главни претрес за 27. мај у 11 сати, на којем ће се чути речи сведока. Претрес ће моћи да буде одржан и без прусуства оптуженог Милутина Јеличића.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!