Прочитај ми чланак

АЛБАНСКИ КРИМИНАЛЦИ ГОСПОДАРИ БРИТАНИЈЕ – контролишу тржиште од 5 милијарди фунти!

0

Албанска мафија или „мафија шиптара“ преузела је контролу над тржиштем кокаина у Великој Британији, пише британски Мирор.

Албанска мафија или „мафија шиптара“ преузела је контролу над тржиштем кокаина у Великој Британији, пише британски Мирор и додаје да тим тржиштем, чија се вредност процењује на пет милијарди фунти.

Та мафија је полако преузела тржиште у Британији, након што се велики број Албанаца преселио у Британију након пада комунизма у Албанији 1990. године, пише лист.

Како се наводи, сада „застрашујући криминалци“ контролишу скорио цело тржиште у Великој Британији, са кокаином који је најјефтинији од 1990. године, и најчистији у последњих 10 година.

До преузимања тржишта је дошло тако што је албанска мафија, или како се још зову „мафија шиптара“ тако што је одбацила посреднике и почела директно да комуницира са колумбијским картелима, што је омогућило ниже цене и већу чистоћу кокаина на тржишту.

Због тога се сада Велика Британија суочава са највећим бројем младих корисника кокаина у Европи.

Мирор наводи да је један мали зупчаник у том царству, где главну реч води озлоглашена банда Хелбанианц која влада делом источниог Лондона.

Ова банда је имала чак и свој Инстаграм налог на коме је имала 115.000 пратилаца, а који је затворен у новембру прошле године.

Портпарол Националне агенције за криминал рекао је листу да су албанске криминалне групе имају велики утицај на остале криминалне организације у Великој британији и приступ тржишту наркотицима, пре свега кокаином, а повезане су блиско са групама преко којих перу нова и тргују људима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!