Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ У „УТИСКУ НЕДЕЉЕ” КОД ОЉЕ БЕЋКОВИЋ: „Ја сам антифашиста и родољуб”

0

Један од представника Савеза за Србију, лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да није следбеник идеја Димитрија Љотића.

Он је истакао да није југословенски оријентисан и није за колаборацију у Другом светском рату, а да му је блиска идеја покушаја да се направи политика заснована на хришћанском погледу на свет.

„Ја сам дипломирани професор српске књижевности са општом књижевношћу и у оквиру свог дипломског рада изучавао сам позицију српске књижевне деснице између два светска рата. У том контексту је неопходно изучавати и ауторе који су били везани за Југословенски народни покрет Збор и да у том смислу сам одличан познавалац те материје и веома сам о томе јавно говорио. Има ствари које ми се лично свиђају у ономе што је Димитрије Љотић писао у својим политичким говорима“, рекао је Обрадовић у емисији „Утисак недеље“, чији је аутор новинарка Оља Бећковић.

Сви ће на суду морати да докажу где је у деловању покрета Двери фашизам, поручио је Обрадовић.

Обрадовић је истакао да је он антифашиста, наводећи да је српски родољуб који је посвећен љубави према нацији и држави.

„Ја сам традиционалиста привржен нашим историјским наслеђима. Двери су организација породичних људи, нама су породичне вредности на првом месту“, казао је Обрадовић.

Он је казао да би покрет Двери уредио Србију да буде нормална држава која води рачуна о интересима породице.

„Ми сматрамо да овде треба остати и борити се. Наша идеја је да ми овде у Србиј победимо лошу криминалну власт и да направимо нормалну државу“, казао је Обрадовић.

Политиколог Цвјетин Миливојевић рекао је да Обрадовић није фашиста, већ националиста.

„Ја национализам перципирам другачије од Бошка. Дакле, као љубав и поштовање према нацији и домовини. Да ли некоме личи на фашисту, јер претерује у промовисању породичних вредности“, упитао је он.

Спољнополитички коментатор Бошко Јакшић рекао је да је Обрадовић десничар и националиста, што је легитимно.

„Ја сва његова уверења поштујем, иако не морам да се слажем са њима. Европа је препуна разних Бошка Обрадовића. Изазов је разговарати са неким са ким не делите мишљење, протести су управо тражење амбијента атмосфере у којој људи могу да разговарају и не држе се за гушу“, казао је Јакшић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!