Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ОПОЗИЦИЈЕ: У Чачку говоре Сергеј Трифуновић и Бошко Обрадовић

0

У Чачку ће се сутра (петак) окупљенима обратити глумац и председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић, лидер Двери Бошко Обрадовић, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и председник Народног покрета Срба са Косова „Отаџбина“ Славиша Ристић.

Протест у Чачку, дванаести по реду, почеће у 18 часова код споменика војводи Степи Степановићу у центру града, а организатори су саопштили да су припремили и изложбу „изненађења“.

Обраћање познатог глумца Сергеја Трифуновића изазива посебну пажњу, зато што је он више недеља био одсутан из Србије, и да се преко друштвених мрежа оглашавао из скијалишта у америчком граду Аспену. Трифуновић је пре одласка 7. марта објавио фотографију на мрежи Твитер на којој су и Бошко Обрадовић и један од лидера СЗС Драган Ђилас. У том посту он најављује демонстрације у Брусу и Гроцкој, тражећи смену председника општине из СНС. У међувремену су те оставке потврђене. Тада је била актуелна и прича о распреду говорника на протестима, односно на чији позив говоре јавне личности, будући да је Трифуновић објавио па повукао, да је непожељни говорник у Крагујевцу.

Занимљиво је и да је дванаестом протесту у „1 од 5 милиона“ у Горњем Милановцу говорила и позната глумица Мирјана Карановић. На почетку протеста у децембру, вођена је у јавности велика полемика о томе зашто је Карановића позвана да говори на једном од првих окупљања у Београду, па је потом речено да се неће обратити из безбедносних разлога.

Организатори из Горњег Милановца у међувремену су звали Мирјану Карановић да им се обрати, али је, како сазнајемо, она то одбила. Међутим, прошле седмице се сама јавила и рекла да прихвата да говори 29. марта заједно са Србијанком Турајлић. Након говора, истог викенда, Карановићева се појавила као гошћа у емисији на ТВ Пинк, што је изазвало нову бурну полемику, и поделу на оне који подржавају гостовање у прорежимским медијима, и на оне који су против тога.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!